Városlista
2022. október 7, péntek - Amália

Hírek

2015. Május 19. 15:22, kedd | Belföld
Forrás: MÁV-START Zrt.

Eredményes volt az újabb fokozott vasúti jegyellenőrzés

Eredményes volt az újabb fokozott vasúti jegyellenőrzés

A MÁV-START bevétele nőtt, a bliccelőkre vonatkozó adatok tanulságosak.

Áprilisban két frekventált elővárosi vasútvonalon – a Budapest-Nyugati–Vác és a Budapest-Nyugati–Cegléd szakaszon – is fokozott fedélzeti menetjegy ellenőrzést tartott a MÁV-START.

Az akció eredményeként a vasúttársaság április havi bevételei a Budapest–Cegléd vonalszakaszon 1,3 százalékkal emelkedtek a tavalyi év azonos időszakához képest. A kiemelt ellenőrzési napokon nagyobb számban szolgálatot teljesítő jegyvizsgálók tapasztalataiból értékes tanulságokat vont le a MÁV.

Igen magas volt a vonatok fedélzetén kiadott jegyek száma: a ceglédi vonalszakaszon öt nap alatt 324 utas élt ezzel a lehetőséggel. Utólagosan fizetendő büntetést 59 személlyel szemben kellett kiszabni, nyolc esetben pedig átruházott vagy jogosulatlan kedvezménnyel igénybe vett bérlet visszavonására került sor– derül ki az ellenőrzés során rögzített adatokból

Összesen 251 főt kellett leszállítani, mert jegy nélkül akart utazni, illetve jegyet váltani a vonaton sem volt hajlandó. A bliccelők aránya a váci vonalon volt magasabb. Az ellenőrzés miatt az utazásról végül lemondók, a vonatról leszállók, illetve a peronról távozók száma pontosan nem határozható meg. Előfordult azonban olyan eset is, hogy az utazásból kizárt, leszállított fiatalemberek a vonat indulása után visszaugrottak a szerelvény egyik hátsó kocsijába.

A kiemelt ellenőrzés hatósági kíséretét e hónapban is a Készenléti Rendőrség biztosította, ennek köszönhetően a korábbi alkalmakhoz hasonlóan ezúttal sem történt atrocitás. A kísérők jelenlétére, intézkedésére időnként azonban szükség volt, amire az utazásból kizártak magas számából is következtetni lehet.
A tapasztalatok szerint továbbra is jellemző, hogy a vonatokra várakozók csak az ellenőrzést konstatálva igyekeznek menetjegyüket megvásárolni. Mivel így gyakran az utolsó pillanatban sietnek a személypénztárakhoz, hirtelen megnövelik a sorbaállás, várakozás időtartamát.

Ezek érdekelhetnek még

2022. Október 06. 16:40, csütörtök | Belföld

Menczer: felkészültünk a télre, Magyarország energiaellátása biztosított

Felkészültünk a télre, Magyarország energiaellátása biztosított - jelentette ki Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) kétoldalú kapcsolatok fejlesztéséért felelős államtitkára csütörtökön, Cegléden.

2022. Október 06. 13:18, csütörtök | Belföld

Munkálatok miatt hétfőtől lezárások lesznek az M1-esen, az M3-ason és az M7-esen

Október 10-étől várhatóan november közepéig lezárások mellett újítják fel az M1-es, az M3-as és az M7-es autópályák különböző szakaszait - közölte a Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

2022. Október 06. 13:16, csütörtök | Belföld

Agrárminiszter: folyamatos a lakossági tűzifaigények kiszolgálása

Folyamatosan szolgálják ki a lakossági tűzifaigényeket és növelik a termelési kapacitást az erdőgazdaságok - közölte Nagy István agrárminiszter, a minisztérium csütörtöki közleménye szerint.

2022. Október 06. 13:09, csütörtök | Belföld

Elfogták az embercsempészt, aki 49 migránst szállított

Ajka külterületén tartóztatták fel a rendőrök a migránsokat szállító embercsempészt.