Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2021. November 10. 15:21, szerda | Helyi

Eredeti Kalmár rosták és különleges terménytisztító gépek

Eredeti Kalmár rosták és különleges terménytisztító gépek

A két nagyméretű Kalmár-rosta és kukoricamorzsolók mellett egy kisebb magválogató, valamint egy makett is helyet kapott a Tornyai János Múzeum november 12-étől látogatható új időszaki kiállításán,

amely a híres vásárhelyi gyáros és közéleti személyiség, Kalmár Zsigmond (1860-1941) előtt tiszteleg. A közgyűjtemény emeleti termeibe betérőket családi és ipartörténeti fotók, termékkatalógusok és korabeli újságcikkek vezetik végig a Kalmár rostagyár történetén és alapító-tulajdonosának életútján.

A pénteken nyíló kiállítást Bernátsky Ferenc, a Tornyai János Múzeum helytörténész-muzeológusa mutatja be a sajtó képviselőinek november 10-én, szerdán 11 órai kezdettel.

A Kalmár Zsigmond (1860-1941) emlékezete című kiállítás november 12-én, pénteken délután öt órakor kezdődő megnyitójának résztvevőit Dr. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum szakmai tanácsadója és Dr. Kis Andrea, Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város alpolgármestere köszönti, a tárlatot bemutatja és megnyitja Bernátsky Ferenc helytörténész- muzeológus.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.