Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2023. Július 12. 15:09, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Érdemes vonattal és volánbusszal utazni az EFOTT-ra

Érdemes vonattal és volánbusszal utazni az EFOTT-ra

Idén július 12-től 16-ig rendezik meg az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóját (EFOTT) a Velencei-tónál, Sukorón.

A résztvevők kihasználhatják a vasútvonal sűrű vonatforgalmát, megfelelő menetrendjét. Budapest és a Velencei-tó között napközben félóránként közlekednek az elővárosi Z30-as és G43-as vonatok. Éjszaka a fesztivál ideje alatt a Bagolyvonatok sűrített menetrend szerint, óránként közlekednek a Velencei-tó partjánál Székesfehérvár (Balaton) és Budapest között. A Bagolyvonatok megállnak a fesztivál helyszínéhez legközelebbi két vasútállomáson: Velencén és Kápolnásnyéken. A hajnali utolsó, főváros felé közlekedő S34-es Bagolyvonat csak Kápolnásnyéken áll meg.Azoknak, akik vonattal utaznak az EFOTT-ra, vagy onnan haza, a sorban állás elkerülése érdekében javasolja a vasúttársaság, hogy online felületen keresztül váltsák meg menetjegyüket. A gyors és kényelmes digitális jegyvásárlás további előnye, hogy a jegyet elektronikusan, az appból lehet bemutatni, továbbá az online jegyvásárlásra a vasúttársaság 5 százalékos kedvezményt nyújt a pénztári árhoz képest. A Velencei-tó valamennyi állomásán és megállóhelyén a nap bármely szakában lehetőség van automatából megvásárolni a menetjegyeket. Az EFOTT ideje alatt a MÁV-START mobil pénztára Kápolnásnyék állomáson minden éjszaka 19 órától 7 óráig áll az utasok rendelkezésére.

A Volánbusz a rendezvény helyszínéhez legközelebb eső buszmegállóhoz Velence és Kápolnásnyék vasútállomáson rendszeres csatlakozást biztosít a menetrendszerinti buszjáratokkal. A fesztivál a Volánbusz járataival Velencéről, Kápolnásnyékről és Székesfehérvárról is elérhető. Velence vasútállomástól a fesztivál helyszínéhez legközelebb eső, Enyedi utcai megállóhelyhez munkanapokon 20 óráig minden egész órakor, hétvégén minden páratlan órakor indulnak buszok. Visszafelé az utolsó járat munkanapokon 18:45-kor, hétvégén 17:45-kor indul. Kápolnásnyék, vasútállomástól Velence, Enyedi utcához 23:30-ig munkanapokon minden óra 30 perckor, hétvégén 17:50-ig minden páratlan óra 50 perckor, majd 18:30-kor, 19:30-kor, 20:25-kor és 23:30-kor indulnak a járatok. Visszafelé az utolsó járat naponta 23:12-kor indul. Részletes információk buszjáratokról a www.menetrendek.hu oldalon található.

Az EFOTT különbuszai Kápolnásnyék állomáson csatlakoznak a vonatokhoz 15-30 percenként, ezekre külön jegy váltása szükséges. Az EFOTT buszai éjszaka is folyamatosan közlekednek, így a Bagolyvonatokhoz is csatlakoznak. A buszok közlekedéséről bővebb tájékoztatás az EFOTT holnapján érhető el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 13. 09:12, csütörtök | Sport

Holnap kezdődik a foci EB!

Pénteken 21 órakor a skót és a házigazda német válogatott mérkőzésével megkezdődik a 17. labdarúgó Európa-bajnokság, amelyen ismét - sorozatban harmadszor - szerepelhet a magyar együttes.

2024. Június 13. 09:09, csütörtök | Sport

Gennaro Gattuso lett a Hajduk Split vezetőedzője

A játékosként világbajnok olasz Gennaro Gattuso lett a horvát Hajduk Split labdarúgócsapatának vezetőedzője.

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Sport

Falunapi fiesztához hasonlított a magyar válogatott nyilvános edzése

A helyiek szeretete és a magyarok rajongása miatt leginkább egy vidám falunaphoz volt hasonlítható a pénteken rajtoló Európa-bajnokságra készülő magyar labdarúgó-válogatott szerdán tartott nyilvános edzése Németországban.