Városlista
2021. április 17, szombat - Rudolf

Hírek

2014. Április 01. 10:35, kedd | Helyi
Forrás: (Seres Imre-igazgatóhelyettes)

ERASMUS+ projekt megvalósítását tervezi a Németh László Gimnázium

ERASMUS+ projekt megvalósítását tervezi a Németh László Gimnázium

A Németh László Gimnázium, Általános Iskola német, lengyel, marosvásárhelyi és török partneriskoláival közösen egy ERASMUS+ projekt megvalósítását tervezi.

Az Európai Unió új 7 éves költségvetési ciklusában az eddigi Comenius iskolai együttműködések program helyét az ERASMUS+ Stratégiai partnerségek veszi át.

Az öt iskola a projekt során a természettudományok oktatásában alkalmazható módszereket, jó gyakorlatokat szeretne megosztani egymással, a tapasztalatok alapján pedig továbbfejleszteni azokat. A pályázati anyagot 2014. április 30-ig kell benyújtani és a nyertes pályázatokat kettő, illetve három év alatt kell megvalósítani.


A pályázati anyag összeállítása céljából a külföldi partnerintézmények képviselői Hódmezővásárhelyre utaznak és részt vesznek a 2014. március 31 - április 3-i tartó projekttalálkozón.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 16. 12:12, péntek | Helyi

Augusztus végéig lesz látogatható a hatvanhetedik kiállítás

A Tornyai János Múzeum tájékoztatja a művészetkedvelő közönséget, hogy a járványügyi korlátozások feloldását követően 67. Vásárhelyi Őszi Tárlat 2021. augusztus 29 -ig lesz látogatható az Alföldi Galériában.

2021. Április 16. 12:09, péntek | Helyi

Már Magyarországon a harmadik vasút-villamos

Kedden megérkezett a harmadik tram-train szerelvény a Szentesi Motorgarázsba. A harmadik vasút-villamos leemelése és összeszerelése a mai napon megkezdődik.

2021. Április 16. 12:05, péntek | Helyi

A szeptemberi tanévkezdésre birtokba vehetik az utasok a Nyugati pályaudvar felújított vágánycsarnokát

A Nyugati pályaudvar vágánycsarnokát fedő új tetőszerkezet befejezését követően, hamarosan a pénztárcsarnok épületének külső állványozásával is elkészülnek a szakemberek.

2021. Április 16. 12:04, péntek | Helyi

Áprilisban díjmentesen utazhatnak az alsó tagozatos diákok a MÁV-Volán-csoport járatain

Az általános iskolák részleges újranyitására tekintettel a vonat- és autóbusz-közlekedésben visszaáll a tanítási időszakban érvényes menetrend április 19-től.