Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Október 25. 09:01, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Energiafelhasználást optimalizáló rendszert fejlesztett egy magyar cég

Energiafelhasználást optimalizáló rendszert fejlesztett egy magyar cég

Energiafelhasználást optimalizáló rendszert fejlesztett ki nagyfogyasztók részére a magyar Opticon Telekommunikációs Hálózati Szolgáltató Kft., amelyhez mintegy 350 millió forint uniós támogatást kapott

- közölte a cég az MTI-vel. A társaság tájékoztatása szerint a Smart Metering Network technológia például egy egyetem - amely szemináriumi és előadótermeket, valamint laboratóriumot egyaránt üzemeltet - számára mutatja, hol, mekkora a fogyasztás, mikor érdemes egy tanórát a nagy- vagy a kiselőadóban meghirdetni. Ezzel egy több fogyasztási ponttal rendelkező intézmény energiafelhasználása testre szabható.

A szeptember 30-án befejezett projekt eredményeként megvalósult rendszert elsősorban Magyarországon, nagyfogyasztók - intézmények, termelő vállalatok - részére értékesíti majd a cég, az ebből származó árbevétel-növekedés a fenntartási időszak első két teljes gazdálkodási évében elérheti a 3 százalékot - nyilatkozta a társaság az MTI kérdésére.

Az Opticon beszámolt arról is, hogy jelenleg a kecskeméti kórházban, a kecskeméti önkormányzat egyik épületében és a nyugdíjfolyósító épületében már tesztjelleggel működik a rendszer. A rendszer alkalmazása energiamegtakarítást eredményezhet, de erről konkrét adatokkal egyelőre nem tudott szolgálni a vállalat.

Sikeres magyar terjeszkedés esetén közép-európai nagyfogyasztókat is megcéloz a társaság, mivel a kidolgozott rendszer és alkalmazási módszertan a hagyományos energiafogyasztás-mérési technológiáktól és eszközöktől független megoldás és európai szabványkörnyezetben minimális testre szabással bárhol felhasználható, értékesíthető.

Címkék: energia, fejlesztés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére