Városlista
2024. június 23, vasárnap - Zoltán

Hírek

2014. Október 05. 12:34, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

Emmi: a napokban érkezik az újabb pedagógus-béremelés

Emmi: a napokban érkezik az újabb pedagógus-béremelés

A napokban érkezik meg az újabb pedagógus-béremelés az érintettekhez - tájékoztatta az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) Köznevelésért Felelős Államtitkársága vasárnap az MTI-t.

Az államtitkárság a pedagógusok világnapja alkalmából az MTI-hez eljuttatott közleményében köszönetet mond a pedagógusoknak a gyermekek tanításában, oktatásában, nevelésében végzett munkájukért.
"A kormány nemcsak szavakkal, hanem újabb béremeléssel is kifejezi a pedagógusok megbecsülését: ezekben a napokban kapják kézhez az újabb megemelt fizetésüket" - áll a közleményben.
Hozzátették: tavaly indult és 2017-ig több lépcsőben lép életbe a rendszerváltás óta a legnagyobb pedagógus-béremelési program, amely 156 ezer pedagógust érint. A tavaly őszi béremelés után az idén januártól - a minimálbér emelésével együtt - is emelkedett a pedagógusok bére. Most szeptembertől pedig újabb emelés lépett életbe, amelyet mindenki megkap - írták.
"A köznevelési rendszer megújításának célja, hogy a gyermekeink versenyképes tudást szerezhessenek. Ebben a munkában számítunk a pedagógusokra, ezért a kormány a pedagógusok mellett áll, és azon dolgozik, hogy egyenlő feltételek mellett dolgozhassanak, anyagi és erkölcsi megbecsülésük erősödjön" - fogalmaztak a közleményben.

Címkék: oktatás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 23. 09:23, vasárnap | Belföld

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését

Megkezdte a Magyar Honvédség a területvédelmi tartalékosok nagyarányú létszámnövelését, az elindított toborzó kampányban pedig várják azokat, akik hozzá szeretnének járulni Magyarország védelméhez

2024. Június 23. 09:21, vasárnap | Belföld

Meteorológia: megdőlt az országos melegrekord szombaton

Az előzetes adatok szerint megdőlt a 24 éves országos melegrekord szombaton - közölte a HungaroMet Zrt. a Facebook-oldalán szombat délután.

2024. Június 23. 09:16, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 25. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja