Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2016. November 16. 12:57, szerda | Belföld
Forrás: LVP/Infovárosok

Eltörölhetik az óraátállítást Magyarországon

Eltörölhetik az óraátállítást Magyarországon

Támogatta az Országgyűlés gazdasági bizottsága kedden Kepli Lajos, a Jobbik képviselőjének javaslatát, miszerint szűnjön meg Magyarországon az óraátállítás.

Magyarország a nyári időszámítást vegye alapul, és szünjön meg az óraátállítás rendszere – javasolta a minap Kepli Lajos, a Jobbik képviselője.

Az ötletet Bencsik János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a gazdasági bizottsági tagja is támogatja, mint a Magyar Nemzetnek kifejtette:

„Elfogadtam Kepli Lajos érvelését, egyetértek a javaslattal, és képviselőtársaimat is arra fogom biztatni, hogy szavazzák meg a javaslatot, ha a parlament elé kerül. A bizottsági tagok közül mindenki igennel voksolt, és bízom benne, hogy jövő héten az Országgyűlésben is hasonló sikert aratunk. Szerintem nincs akadálya annak, hogy megszavazzák. A párton belül támogatjuk, egyeztettünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal is, és úgy tudom, ők is az ügy mellé állnak” - nyilatkozta a lapnak.

Ha a kormány elé kerül és a parlament is elfogadja, akkor Magyarországnak végleg a kelet-európai idősávban maradna. Kepli Lajos a költséghatékony termeléssel és a lakosság mentális egészségének javulásával indokolta indítványát.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 15:22, csütörtök | Belföld

EM: áprilisban is termelési csúcsot döntöttek az ipari naperőművek

Újabb rekordot hozott a múlt hónap utolsó napja a nagyobb méretű napelemes rendszerek termelésében - tette közzé az Energiaügyi Minisztérium (EM) a Facebook-oldalán csütörtökön.

2024. Május 02. 15:21, csütörtök | Belföld

NGM: a kormány üdvözli az üzemanyagárak újabb csökkentését

A kormány üdvözli a Mol bejelentését, miszerint szombattól, azaz 2024. május 4-től újabb 4-4 forinttal csökken a benzin és a gázolaj nagykereskedelmi ára.

2024. Május 02. 09:12, csütörtök | Belföld

Több mint 3000 család igényelt már csok pluszt

Meghaladta a háromezret a csok plusz igénylések száma - mondta a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára csütörtökön az index.hu-nak adott interjújában.

2024. Május 02. 06:47, csütörtök | Belföld

Idén 2,5, jövőre 4,1 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány

Az idei évre 2,5 százalékos gazdasági növekedéssel számol a kormány, míg a jövőre 4,1 százalékkal