Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Szeptember 03. 11:48, hétfő | Helyi
Forrás: Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság

Elővigyázatosan az iskolák környékén!

Elővigyázatosan az iskolák környékén!

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a tanévkezdéssel kapcsolatosan az iskolák környékén kialakuló nagyobb forgalom veszélyeire hívja fel a közlekedők figyelmét.

A nyári szünidőt követően a gyermekek szétszórtabbak, figyelmetlenebbek, ezért fontos, hogy a járművezetők fokozott óvatossággal közelítsék meg az iskolák környékét. A korábbi hetekhez képest az intézmények környezetében jelentősebb forgalomra kell számítani. A rendőrség nagyobb türelmet kér a sofőröktől, főként reggel, a tanórákat megelőző, valamint délután, a tanítást követő időszakban.

Érdemes megfogadni az alábbi tanácsokat:

  • Ne megszokásból vezessenek, legyenek türelmesek és körültekintők!
  • Fontos a megállást és várakozást tiltó táblák utasításának betartása, az iskolák környékén kialakuló torlódások elkerülése érdekében! Az órakezdés előtt időben induljanak el a gyermekekkel, a szabályos parkolást követően gyalogosan közelítsék meg az intézményt!
  • A balesetek megelőzése szempontjából fontos szerepe van a szülői példamutatásnak! A rövid séta alatt beszéljenek a gyermekeknek a szabályos közlekedésről, felhívhatják figyelmüket a veszélyekre!

A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság a társszervekkel együtt készül a tanévkezdésre. A rendőrök az iskolák környékén, nagyobb közlekedési csomópontoknál segítő jellegű intézkedésekkel biztosítják a forgalom folyamatosságát, a közlekedési balesetek megelőzése érdekében.

Ne feledjék, mindenkit hazavárnak! Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.