Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2022. Május 10. 16:31, kedd | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Előrelépett, az 5. helyért játszik a Kosársuli!

Előrelépett, az 5. helyért játszik a Kosársuli!

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli vasárnap este a KTE-Duna Aszfalt U23 csapatát fogadta a Hódtói Sportcsarnokban.

A helyzet egyértelmű volt: a két héttel ezelőtti odavágón hét ponttal, 69-62-re nyert a Kosársuli, így ezzel az előnnyel kellett gazdálkodni a párharcgyőzelemhez. A másik ágon a MEAFC-Miskolc a Békés ellen már biztosította az 5. helyért zajló csatába a helyét, így a mostani továbbjutó már előre tudta, melyik ellenfél vár rá a bajnokság zárásaként.

Végül a Kosársuli örülhetett, ráadásul veretlenül letudva a kétmeccses szériát. A magyar válogatott szövetségi kapitánya, Stojan Ivkovic által irányított kecskeméti akadémisták azonban ahogy az alapszakasz utolsó fordulójában, úgy most is megnehezítették a sárga mezes együttes dolgát, és elejétől a végéig partiban voltak.

Két perc után Tóth Patrik kosaraival a Kecskemét villant meg először, ám az extrát játszó Varga Ákos hárompontosával hamar egyenlített a Kosársuli, majd Pavlovic közelijével már a vezetést is átvette a csapat. Komolyabban ellépni azonban egyik oldalnak sem sikerült, hiszen kosárra kosárra volt a válasz - még a 8. percben is, amikor Ivkovic triplájára Varga Ákos triplával reagált. A negyed végén, Kelemen büntetőinél a kialakult az addigi legnagyobb hazai előny (17-14), ám egy 4-0-val mégis a vendégeké lett a játékrész (17-18).


Mindkét csapat pontatlanul kezdte a második negyedet, és ennek eléggé felemás játék, egyben eredmény lett a jutalma. Előbb a KTE vitte tovább az előző negyedből a rohamot és ment el öttel (17-22), majd Pavlovic vezetésével zárkózni kezdett a Kosársuli, és a 17. perc végén, Varga Ákos triplájánál már újból a vásárhelyi közönség örülhetett (30-28). A félidő vége ráadásul a lehető legjobban alakult, Varga Ákos pontjai ugyanis 35-32-es előnyhöz juttatták a csapatot, így a szünetre a lélektani fölény a Kosársulinál volt.

Ez nem nagyon hatotta meg a Kecskemétet, és a pihenőt követően két és fél perccel ismét magukhoz ragadták a kezdeményezést (Tóth Barna közelije után 39-40 a 23. percben). A negyed közepén, 44-40-nél, majd a negyed végéhez közeledve, 49-42-nél úgy tűnt, komolyabban is elhúzhat a Kosársuli, ám az adódó lehetőségeket nem sikerült kihasználni, a KTE pedig kimászott a gödörből és a negyed utolsó másfél percében egy 7-0-val visszajött a meccsbe (49-49).

A zárófelvonás elején aztán újra hasonló volt a helyzet, előbb Varga Zalán, majd Bodócsi és Pavlovic kísérlete talált utat a gyűrűbe, a 35. perc végén pedig kialakult az addigi legnagyobb különbség (Varga Ákos közelije után 64-54). Innen úgy tűnt, egyértelmű, hogy a kecskemétiek a párharcot tekintve mínusz tizenhétről nem fordíthatnak - mindenesetre megpróbálták, és okoztak is kellemetlen helyzetet.

Tóth Barna kosara után Utasi Gábor időt kért, ám ez sem tudta megállítani a vendégek szériáját, a korábban a Kosársulinál nevelkedő Botka triplája pedig visszahozta kétlabdára a KTE-t. A hármasra Bálint válaszolt, ám a különharc hármassá alakult, hiszen Tóth Balázs is csatlakozott a társasághoz (68-64), majd két perccel a vége előtt jöttek az elpuskázott helyzetek és az eladott labdák megbosszulni látszottak magukat, ugyanis nagy hajrába kezdtek a vendégek. Előbb Tóth Barna újabb hármasával vették át a vezetést (68-69), majd a közvetlen hajrára öt ponttal el is húztak (70-75). A faultok macska-egér játékából azonban a Kosársuli jött ki jobban, Varga Zalán és Varga Ákos keze nem remegett meg, ráadásul a védekezésen is sikerült szorítani, így végül igazságosnak mondható 75-75-ös döntetlennel zárult ez a párosítás - mivel oda-visszavágós rendszer zajlott, így nyugodtan lehetett döntetlen az eredmény, hiszen összesítésben megmaradt a hétpontos hazai előny. A meccs legeredményesebbje a 27 pontig jutó Varga Ákos, a vendégek legponterősebbje a 15 pontot szóró Botka lett.

NB I/B Zöld csoport, rájátszás az 5-8. helyért, első forduló, visszavágó:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-KTE-Duna Aszfalt U23 75-75 (17-18, 18-14, 14-17, 26-26)

Hódtói Sportcsarnok, 200 néző. Vezette: Varga, Vadász, Téczely


Kosársuli: Pavlovic 12, Bodócsi 4, Bálint 10/6, Varga Á. 27/15, Varga Z. 10
Cserék: Burko 10, Kelemen 2, Vejinovic -, Borbáth -, Knyur -
Edzőpáros: Utasi Gábor, Szablics Péter


Kecskemét: Tóth Bar. 11/3, Botka 15/6, Ivkovic 15/3, Tóth Bal. 10/3, Kiss 11/3
Cserék: Tóth P. 9, Takács 4, Velkey -, Kucsera -
Vezetőedző: Stojan Ivkovic


Utasi Gábor értékelése: "Nagyon kellemetlen és szívós ellenféllel szemben léptünk tovább. Örülök, hogy az ötödik helyért játszhatunk."

A Kosársuli tehát a MEAFC-Miskolc ellen folytatja az 5. helyért. A párharc ugyanúgy két meccsből fog állni.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.