Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2018. November 12. 11:11, hétfő | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elkezdődött a nyugdíjprémiumok folyósítása

Elkezdődött a nyugdíjprémiumok folyósítása

Elkezdődött az idei nyugdíjprémiumok kifizetése, így aki bankszámlára kapja azt, annak hétfőn már megérkezik az összeg a számlájára - mondta a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár sajtótájékoztatón Budapesten.

Novák Katalin hozzátette: a nyugdíjprémiumok postai kézbesítése - együtt a havi ellátással - csütörtöktől kezdődik és folyamatos lesz a hónap végéig.

Az államtitkár kiemelte, a gazdaság jó teljesítményének köszönhetően az idei év a második, amikor nyugdíjprémiumot tud fizetni a kormány, és a mostani összeg magasabb, mint a tavaly kifizetett.

Novák Katalin elmondta, mindenki, aki nyugdíjat vagy nyugdíjszerű ellátást kap, részesül az átlagosan 18 ezer forintos nyugdíjprémiumban, így huszonöt jogcímen 2,5 millió ember részesül benne.

Kitért arra is, hogy a nyugdíjak értéke folyamatosan nő. 2010-hez képest nominálértéken 29 százalékkal emelkedtek a nyugdíjak, de a vásárlóértéket figyelembe véve is 10 százalék feletti a növekedés - hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Novák Katalin jelezte, a tavalyi nyugdíjprémium-kifizetéseknél semmilyen fennakadás nem volt.

Címkék: nyugdíj, prémium

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:36, kedd | Belföld

1,7 százalékkal nőtt a GDP

A bruttó hazai termék (GDP), a gazdaság teljesítménye 2024 első negyedévében 1,7 százalékkal haladta meg az előző év azonos időszakit - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden első becslése alapján.

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el