Városlista
2024. május 8, szerda - Mihály

Hírek

2019. Május 07. 05:02, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elkezdődött a 16 éves unokahúgát megfojtó és elásó férfi pere Zalaegerszegen

Elkezdődött a 16 éves unokahúgát megfojtó és elásó férfi pere Zalaegerszegen

A Zalaegerszegi Törvényszéken hétfőn elkezdődött a tárgyalása annak a férfinak, aki a vád szerint tizenkét évvel ezelőtt megfojtotta, majd elásta unokahúgát, akinek a holttestére csak tavaly bukkantak rá.

A vádlott a tárgyaláson tagadta, hogy szexuális viszonya lett volna a 16 éves lánnyal.
A vádirat szerint az egyik zalai kistelepülésen élő férfi szexuális viszonyt folytatott 16 éves unokahúgával, akinek cserében pénzt és cigarettát adott. 2007 májusában összevesztek, majd a férfi zsinórral megfojtotta a lányt, a holttestet pedig anyja házának pincéjében elásta.

A törvényszék MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a férfi hétfőn azt mondta: a lány azon a reggelen valóban meglátogatta, pénzt kért tőle, de nem kapott, így hamarosan távozott. Este viszont ismét megjelent nála, még több pénzt kért; ekkor szólalkoztak össze, és a lány öngyilkossággal is fenyegetőzött - mondta.

A férfi azt állította, unokahúga folyamatosan becsmérelte őt, ezért fojtotta meg őt. Korábbi vallomásaival ellentétben azt a bíróság előtt már tagadta, hogy bármikor is szexuális kapcsolatot létesített volna a lánnyal.

Az első tárgyalási napon a törvényszék meghallgatta a lány szüleit és egykori osztálytársait, valamint igazságügyi szakértők véleményét.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 08. 15:10, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: a Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának

A Jaguar kulcsszerepet szán a budapesti fejlesztőközpontjának a következő évek globális fejlesztési stratégiájában - írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

2024. Május 08. 10:19, szerda | Belföld

Szijjártó Péter: egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra

Egyre több magyar vállalat lép be a kínai piacra, egyre több magyar vállalat kereskedik kínai partnerekkel, nő a turisztikai forgalom és egyre több hallgatót fogadnak kölcsönösen egyetemeink

2024. Május 08. 10:16, szerda | Belföld

Zuhanórepülésben az ipari termelés

KSH: márciusban 10,4 százalékkal csökkent az ipari termelés.

2024. Május 08. 07:45, szerda | Belföld

OH: nem volt hibás a matematikaérettségi feladatlapja

Nem tartalmazott hibát a matematikaérettségi feladatlapja - tájékoztatta az Oktatási Hivatal (OH) kedden az MTI-t.