Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2023. Április 19. 10:48, szerda | Helyi
Forrás: Vásárhelyi Kosársuli

Elképesztő meccsen maradt alul a hatalmasat harcoló Kosársuli

Elképesztő meccsen maradt alul a hatalmasat harcoló Kosársuli

Az utóbbi évek egyik legnagyobb intenzitású meccsét hozta a Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli és a Tiszaújváros harmadik találkozója az NB I/B Zöld csoportjának negyeddöntőjében.

Vuk Pavlovic együttese óriásit küzdött, a saját nevelésű fiatalok is remek teljesítményt nyújtottak, ám végül a vendégek nyertek, így egy győzelemre kerültek az elődöntőbe jutástól.


Az egyaránt hazai győzelmet hozó vásárhelyi, valamint tiszaújvárosi mérkőzés után 1-1-ről folytatódott a negyeddöntős párharc. A Kosársuli nem készült jó előjelekkel, hiszen Kelemen és Varga Zalán is lebetegedett, így két kulcsjátékos nélkül kellett helytállni a teljes kerettel érkező tiszaújvárosiak ellen.

A mérkőzés gyászszünettel kezdődött, két éve hunyt el ugyanis dr. Elek András, a Kosársuli alapító-elnöke. Talán ő is elégedetten nyugtázta fentről a mai teljesítményt, hiszen vereséget szenvedett ugyan a csapat, ám óriásit küzdött, és a fiatalok kiváló játékkal jelezték, hogy maximálisan számítani lehet rájuk a jövőben is.

Úgy kezdődött a meccs, ahogy az előző kettő – a Tiszaújváros két triplával kezdett, és a Kiss, Santiago kettős vezetésével két és fél perc után 8-0-ra vezetett. Jót tett Vuk Pavlovic időkérése, az ezúttal is fantasztikus szurkolás közepette Bálint szenzációs percei következtek: három triplájával és egy kettőpontosával 12-10-re fordított a Kosársuli, az 5. percben így már a vendégek vezetőedzőjének, Lekli Józsefnek kellett időt kérnie. Hasonlóan szorosan folytatódott az első negyed, hol az egyik, hol a másik csapat tudta feltörni a védelmet, végül 20-18-cal mentek a kisszünetre a felek.

Remek egy-egyekkel kezdte a második negyedet a Kosársuli, Balogh, Varga Ákos és Borbáth is megtalálta a rést a tiszaújvárosi védelmen, majd Knyur mattolta a vendégeket egy remek triplával – a 14. percre így kilenccel lépett el a vásárhelyi csapat, 32-23-nál kellett időt kérnie Lekli Józsefnek. 6-0-val zárkóztak ezt követően, Sándor és Kiss is szórt egy-egy triplát, majd Pinnyey és Asszú távolija is utat talált a gyűrűbe. A negyed végén, 42-36-ról jött egy 7-0 a Tiszaújvárostól, amivel visszavették a vezetést (42-43), ezt az előnyüket pedig meg is tudták tartani a nagyszünetre (44-45).

A feszített tempó a félidő után is megmaradt, és egyre fokozódott a hangulat is. A végül most is döntő faktornak bizonyuló Santiago irányításával előbb 11-0-s szériát produkált a Tiszaújváros (47-56), majd óriási küzdéssel megkezdte a zárkózást a Kosársuli: Kass szórt hárompontost, majd Balogh jeleskedett assziszttal és kosárral. 55-59-nél időt kért Lekli József (26. perc), ám nem tudta megtörni a jó vásárhelyi sorozatot, Varga Ákos kosara a 28. percben így már 61-61-es állást eredményezett. Noha támadásban folytatódott a jó egy-egyezős játék, a negyed vége a Tiszaújvárosnak sikerült jobban, Kiss pontjaival alakítottak ki négypontos előnyt a vendégek a 30. perc végére (66-70).

Elképesztő hangulat alakult ki a szoros állás miatt az utolsó negyedre: a vendégek folytatták extra tripladobó-formájukat, de a hazai szurkolók hátterével innen is visszaküzdötte magát a Kosársuli – Kass teljesített remekül a vendégpalánk alatt, majd zseniális passzával megtalálta azt a Pinnyeyt, aki ismét vezetést szerzett a Kosársulinak (77-76, 36. perc). Az utolsó négy, majd három perc is egálról kezdődött (a vásárhelyieket Borbáth és Bálint hárompontosa, a vendégeket Santiago extrája lendítette), ám az utolsó két percben kijött az a különbség, ami ellen nem nagyon tudott mit tenni a Kosársuli. A bajnokság egyik, ha nem a legjobb légiósának számító Santiago egymaga tolta ötpontosra a vendégek előnyét, majd ugyan visszajött egylabára a Kosársuli egy percre a végétől (86-88), az amerikai játékos megállíthatatlan volt támadásban. Hatpontos hátrányról is mindent megpróbált a Kosársuli az utolsó percben, ám büntetőzésben nem hibáztak a vendégek, és már nem maradt elég idő arra, hogy lehetőség nyíljon a fordításra – a Tiszaújváros 95-89-re verte a hatalmasat küzdő vásárhelyi csapatot, így győzelmével 2-1-re alakította a párharc állását.

NB I/B Zöld csoport, negyeddöntő, 3. mérkőzés:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-Tiszaújvárosi Phoenix KK 89-95 (20-18, 24-27, 22-25, 23-25)

Hódtói Sportcsarnok, 350 néző. Vezette: dr. Varga, Földi, Téczely

Kosársuli: Varga Á. 17, Pinnyey 9/3, Bálint 29/12, Balogh 7, Karsai -
Csere: Borbáth 13/6, Kass 9/3, Knyur 5/3, Megyesi –
Vezetőedző: Vuk Pavlovic

Tiszaújváros: Santiago 35/9, Bán 7/6, Kiss 17/9, Kovács 3, Okoh
Csere: Habel -, Lakatos 5, Asszú 11/6, Gaál 3/3, Sándor 8/6, Orliczki
Vezetőedző: Lekli József

Vuk Pavlovic: „Gratulálok a Tiszaújvárosnak! Más felfogású és ritmusú mérkőzést játszottunk, mint az eddigiek, sokkal pontgazdagabb volt mindkét részről. Ők jöttek ki jobban belőle – 35 percen keresztül kibírtuk, hogy a mai napra két kulcsjátékosunk lebetegedett. Akik beszálltak helyettük, a többet játszó kulcsjátékosainkkal együtt mindent megtettek, de ez a mérkőzés most így sikerült. Nem adjuk fel, 2-1-re vezet a Tiszaújváros, van pár napunk készülni, javítani a játékunkon, kipihenni a fáradalmakat és mindent megteszünk azért, hogy nyerjünk, így esélyt adjunk magunknak az ötödik meccsre.”

Lekli József: „Hatalmas gratuláció a csapatomnak. Nagyon nehéz és kiélezett mérkőzést játszottunk – amikor megérkeztünk, akkor realizálódott, hogy két kulcsjátékos hiányzik a hazai csapatból, és ahogy lenni szokott, ilyenkor megtáltosodnak azok az emberek, akik eddig nem, így történt ez például Bálint Erik extrájának köszönhetően. Nagyon örülök, hogy volt tartásunk és nem zuhantunk össze, mint az előző találkozón, végig fej-fej mellett mentünk az ellenfelünkkel és amikor kellett, meg tudtunk lépni, így be tudtuk húzni a mérkőzést. Pénteken jön a negyedik meccs, bízom benne, hogy hazai pályán lezárjuk a párharcot és bejutunk a legjobb négybe.”

A pénteki találkozó 18 órakor kezdődik Tiszaújvárosban – amennyiben a hazaiak nyernek, úgy továbbjutnak az elődöntőbe, vásárhelyi győzelem esetén viszont következik a mindent eldöntő ötödik meccs a Hódtói Sportcsarnokban.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Életmód

Erdősítés: Cél, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka legyen erdős terület

A kormány célja, hogy 2030-ra az ország területének 27 százaléka erdővel, fával borított terület legyen - hangsúlyozta az Agrárminisztérium (AM) parlamenti államtitkára pénteken a Csongrád-Csanád vármegyei Dócon.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Kék hírek

Székkel támadt tanárára egy diák, vádat emeltek ellene

A 9. osztályos tanulók a tanórán székkel támadt tanárára az egyik szolnoki iskolában - tudatta a főügyészség helyettes sajtószóvivője pénteken közleményben az MTI-vel.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.