Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2021. Június 01. 08:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Elítélte a bíróság a hajdú-bihari droghálózat tagjait

Elítélte a bíróság a hajdú-bihari droghálózat tagjait

Kábítószer-kereskedelem, illetve -birtoklás miatt börtön-, illetve fegyházbüntetésre ítélt 14 vádlottat nem jogerősen a Debreceni Törvényszék - közölte a bíróság szóvivője az MTI-vel hétfőn.

Dobó Dénes tájékoztatása szerint a vádlottak egy kivételtől eltekintve azért kereskedtek kábítószerrel, hogy a megélhetésüket fedezzék és jobb életszínvonalat tudjanak biztosítani maguknak. Többen korábbi börtönbüntetésük idején ismerkedtek meg egymással; zárkatársak voltak, mások szomszédi vagy éppen munkatársi viszonyban álltak egymással.

Nyolc vádlottat letöltendő büntetésre ítéltek, a többiek esetében az ítélet végrehajtását próbaidőre felfüggesztette a bíróság - fűzte hozzá.

A tényállás szerint a vádlottak főleg marihuánával kereskedtek, de értékesítettek speedet, extasyt, a házkutatások során pedig több helyen kokaint is találtak a rendőrök. A vádlottak barátok, kollégák, volt iskolatársak és ismerősök körében terjesztették a kábítószert. A drog szórakozóhelyeken, áruházi parkolókban, Debrecen belvárosában vagy éppen a Nagyerdő környékén cserélt gazdát.

A nyomozók 2016 ősze és 2017 tavasza között több akciót is végrehajtottak a szervezet tagjaival szemben, az egyik házkutatás során például 311 darab tablettát foglaltak le. Két vádlott között éppen a drog adásvétele zajlott 2016. szeptember 26-án az apafai benzinkútnál, amikor a rendőrök lecsaptak.

A Debreceni Törvényszék ítélete nem jogerős, a bejelentett jogorvoslati nyilatkozatokra tekintettel az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik - jelezte Dobó Dénes.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.

2024. Április 15. 06:00, hétfő | Belföld

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak

Hidegfront vet véget az áprilisi nyárnak: a hét első napján még akár 31 Celsius-fok is lehet a Dél-Alföldön, majd beborul az ég, és többfelé kell esőre, akár zivatarra is készülni.

2024. Április 14. 06:00, vasárnap | Belföld

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál

Halálos légibaleset történt Ráckeresztúrnál szombat délelőtt, a sportrepülőgépben utazó két férfi a helyszínen meghalt, a baleset körülményeit büntetőeljárás keretében vizsgálja a rendőrség