Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Szeptember 01. 18:21, kedd | Helyi
Forrás: Juhász Péter ǀ BUZZWORD Strategies

Elindult az SAP Növekedési Programja

Elindult az SAP Növekedési Programja

Fókuszban a feltörekvő kis-és középvállalkozások

Az SAP Hungary új kezdeményezéssel támogatja a koronavírus negatív hatásai által érintett kis- és középvállalkozásokat. A Növekedési Program keretében a vállalat teljeskörű felmérést és előremutató fejlesztési javaslatokat biztosít a növekedés és innováció mellett elkötelezett kkv-k számára, segíti őket az új piaci normákhoz való alkalmazkodásban és a változásokkal szembeni ellenálló képesség erősítésében.

Nincs olyan vállalkozás, amelyet ne állított volna kihívások elé a koronavírus, a sérülékenyebb, forrás- és eszközhiánnyal jobban sújtott kis- és középvállalkozói szektorra pedig ez különösen igaz. A Facebook, a Világbank és a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) együttműködésével készült Future of Business Survey – melyben több mint 50 ország mintegy 30 ezer kkv-vezetője nyilatkozott a koronavírus hatásairól – szerint a Facebookon jelen lévő magyar kkv-k 26 százaléka függesztette fel tevékenységét január és május között, és 21 százalékuk számolt be arról, hogy munkavállalóinak száma csökkent a koronavírus-járvány miatt. A Budapesti Gazdasági Egyetem reprezentatív kutatása szerint ugyanakkor a magyar kkv-k 43 százaléka kényszerült az üzleti tevékenység részleges (35%) vagy teljes (8%) szüneteltetésére.

Az elmúlt hónapok egyik legfontosabb tanulsága, hogy a digitalizáció ma már nem lehetőség, hanem a működés és a piacon maradás egyik alapfeltétele. A COVID-19-hez hasonló krízisek számos negatív hatásuk mellett motorjai is lehetnek a fejlődésnek, az innovatív megoldásokra és működésbeli változásokra nyitott cégek megtalálhatják a piaci réseket, és előnyükre fordíthatják a megváltozott üzleti környezet adta lehetőségeket.

„A Növekedési Programunkkal a hazai gazdaság egyik legfőbb motorját jelentő kkv szektornak szeretnénk segítséget nyújtani, és velük együttműködve az üzleti élet újraindításán és felpörgetésén dolgozni. A komplex támogatási csomag keretében digitalizációs ütemtervek, forrástérképek, iparági elemzések és vállalatra szabott fejlesztési javaslatok kidolgozását kínáljuk ezeknek a cégeknek, folyamatos tudásmegosztással kiegészítve” hangsúlyozta Pintér Szabolcs, az SAP Hungary Kft. ügyvezető igazgatója, aki kiemelte: az első 20 jelentkező ingyenesen vehet részt a programban, a jelentkezéseket 2020. szeptember 30-ig várják.

A Növekedési Program keretében az SAP Hungary szakértői digitális stratégiai tanácsadást nyújtanak: azonosítják az üzleti célokat, átvilágítják a jelenlegi működésben felmerülő akadályozó tényezőket, és segítenek megtalálni azokat a lehetőségeket, eljárásokat, technológiákat, amelyek alkalmazásával a versenyképesség és a működési hatékonyság javul. Emellett digitalizációs beruházások előkészítéséhez kapcsolódó teljes körű pályázati tanácsadást is kínálnak, pályázatfigyeléssel, forrástérkép összeállítással, a legjobb pályázati gyakorlat biztosításával és igény esetén pályázatíró kiajánlásával, valamint pályázatok összeállításához a megtérülési számítások elvégzésével. A csomag részeként az SAP iparági elemzői portfóliót állítanak össze az adott iparág tendenciáiról, fontos üzleti folyamatok fő teljesítménymutatóiról, amelyek összehasonlításra kerülnek a résztvevő vállat saját technológiai érettségével, pénzügyi mérőszámaival. A vállalat átvilágítása után az SAP szakértői digitális átalakulási koncepciót fogalmaznak meg, és konkrét javasalatokat tesznek a hatékonyságnövelés támogatásához.

A vállalat szeptember 3-án ingyenes webinart tart az érdeklődőknek a program együttműködő partnereivel, a KPMG-vel, az IFSZ-szel, valamint Magyari Donát független fejlesztéspolitikai szakértővel. Az egy órás online program során a résztvevők jobban megismerhetik az induló programot és a jelentkezés részleteit, valamint megtudhatják, hogy hogyan vezet az út a nyertes pályázatoktól a digitális átalakulásig. Az eseményre itt várják a regisztrációt.


AZ SAP-ról

Az SAP (NYSE:SAP) az üzleti alkalmazások piacvezetőjeként abban segít, hogy a vállalatok jobb működési hatékonyságot érjenek el iparágtól és mérettől függetlenül. Az SAP felruházza az embereket és szervezeteket a hatékonyabb együttműködés képességével- a háttértámogatástól az igazgatótanácsig, a raktártól az eladás helyéig, az asztaltól a mobil eszközökig. Az SAP alkalmazásai és szolgáltatásai több mint 350 000 ügyfélnek teszik lehetővé az eredményesebb működést, a folyamatos változást, és a fenntartható növekedést. Bővebb információért kérjük, látogassa meg a www.sap.com oldalt.

Az SAP Hungary Kft-ről

Az SAP Hungary Kft. a hazai üzleti informatikai szektor vezető szereplője, melynek megoldásai áthatják a magyar gazdaságot. Ügyfelei között megtalálhatóak a párfős vállalkozástól kezdve a több ezer főt foglalkoztató tőzsdei cégig minden szektor vállalata, ide értve az állami szervezeteket is. A hatékonyabb működést biztosító szoftverek értékesítése, bevezetése mellett, világpiacra is készülő innovatív és komplex termékfejlesztést, és nemzetközi terméktámogatási munkát egyaránt végez az SAP magyar leányvállalata. A jelenleg több mint 900 főt foglalkoztató vállalat többször nyert munkáltatói, és egyéb díjakat, melyek jól példázzák a munkaerő, a fenntarthatóság, a gazdasági fejlődés iránti elkötelezettségét. Bővebb információk a www.sap.hu oldalon.Copyright © 2017 – SAP AG.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.