Városlista
2019. december 13, péntek - Luca

Hírek

2016. Szeptember 02. 11:57, péntek | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens Fotó: Török János (Forrás: Facebook)

Elindult a fotószimpózium Hódmezővásárhelyen

Elindult a fotószimpózium Hódmezővásárhelyen

A téma a patina

Hódmezővásárhely és a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete Fotóművészeti Tagozatának szervezésében indult szeptember 1-jén a XIV. Vásárhelyi Fotószimpózium.

A szeptember 9-éig zajló alkotótáborban 17 művész vesz részt két turnusban.

Az idei év tematikája a patina, melyen nem csupán a réz- és bronztárgyakon képződő oxidálódott bevonatot értjük. Az ország minden pontjáról érkező fotóművészek Hódmezővásárhely épített, szellemi, tárgyi és emberi értékeit – a patinás szó ezt is jelenti – örökítik meg, valamint a mártélyi holtág természeti kincseit fotózzák. Az immár hagyományosnak tekinthető digitális fényképek mellett, különleges „archaikus” technikákkal is dolgoznak az alkotók, így lyukkamerával (camera obscura), illetve kollodiumos lemezekre is exponálnak.

A szeptember 1-9-e között zajló szimpózium résztvevői: Balla András, Bécsi Imre, Dobóczki Zsolt, Dozvald János, Dömötör Mihály, Fekete István, Gál András, Gáti György, Hupján Attila, Izápi Laura, Riczuné Soltész Boglárka, S. Faragó Gyöngyi, Török János, Urbán Ádám, Vajda János, Varga Tamás és Zsila Sándor.


Ezek érdekelhetnek még

2019. December 11. 16:30, szerda | Helyi

Különleges külsejű kocsi érkezett a Gyermekvasútra

Szerdán délelőtt megérkezett a hűvösvölgyi járműtelepre a Gyermekvasút frissen felújított, egyedi festésű személykocsija.

2019. December 11. 10:07, szerda | Helyi

Átívelések városok, múzeumok, századok és művészek között

Átívelés címmel, két szabadkai alkotó életművét bemutató kiállítás nyílt a Szabadkai Városi Múzeum és a Tornyai János Múzeum közös szervezésében az Alföldi Galériában.

2019. December 10. 16:39, kedd | Helyi

Illegális migránsok Csongrád megyében

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenöt határsértő Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérik őket.

2019. December 10. 16:33, kedd | Helyi

Mézeskalács Workshop a Helyi-Ségben

Profik avatják be a mézeskalács készítés fortélyaiba a Mézeskalács Workshop-on 2019. december 11-én, szerdán 14-18 óráig a Csongrád Megyei Kormányhivatal, szegedi Helyi-Ség kézműves termékek boltjában az érdeklődőket.