Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2018. Május 30. 13:55, szerda | Belföld
Forrás: mti - fotó: pixabay

Elhúzzák a nagykanizsai hangszertolvajok nótáját

Elhúzzák a nagykanizsai hangszertolvajok nótáját

Több mint húsz hangszert lopott el és zúzott össze, illetve rézcsöveket tulajdonított el Nagykanizsán két férfi, aki fémhulladékként értékesítette a rezet - közölte a Zala Megyei Főügyészség szóvivője szerdán az MTI-vel.

Pirger Csaba - vádemelésről szóló - tájékoztatása szerint az egyik férfi tavaly decemberben egy éjszaka behatolt egy felújítás alatt lévő nagykanizsai házba. Az ott már elkészült központi fűtés rézcsöveit letörte a falról és a radiátorokról, illetve a lakásból 15 réztrombitát, egy tenorkürtöt és öt klarinétot, valamint egy csillárt is összeszedett.

A férfi hangszerek egy részét már a helyszínen összezúzta, majd magával vitte, de később egy ismerősével visszatért a többi holmiért. A házból ellopott hangszereket és rézcsöveket másnap még jobban összenyomva egy nagykanizsai hulladéktelepen háztartási fémhulladékként értékesítették mintegy 50 ezer forintért. Az ellopott réztárgyak értéke mintegy másfél millió forint volt.

A két férfi ellen - akik közül az elsőrendű különös visszaesőnek számít - nagyobb értékre elkövetett lopás miatt emelt vádat a Nagykanizsai Járási Ügyészség.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.