Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2018. December 15. 14:47, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

Életmentő lehet az áttelelő madarak etetése

Életmentő lehet az áttelelő madarak etetése

Az összefüggő hótakaró idején az áttelelő madarak etetése életmentő lehet - hívta fel a figyelmet az Orpheus Állatvédő Egyesület az MTI-nek eljuttatott közleményében szombaton.

Kiemelték: a hótakaró beborítja a madarak élelemforrását, ilyenkor számukra sokkal kevesebb a felcsipegethető mag, növény, rovar és egyéb tápanyag.

A rovarevő madarak számára a legmegfelelőbb a marhafaggyú, amely magvakkal gazdagítható. Célszerű az eledelt hálóba helyezni, majd a fákra függeszteni, esetleg kisebb farönkök üregeibe rejteni. A gerlék, verebek kedvelt téli csemegéje a kukoricadara, amelyet a földről szeretnek felcsipegetni. Az eledelt száraz helyekre kell kirakni - hívták fel a figyelmet.

Megjegyezték: a madarak számára fontos, hogy a kertek ne legyenek teljesen tisztára takarítva, a tobozok, magvak élelmet, a növények pedig búvóhelyet biztosítanak számukra.

Címkék: etetés, madár, tél

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk