Városlista
2024. június 13, csütörtök - Antal, Anett

Hírek

2023. Június 30. 13:43, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Ehhez már pofa kell - Járdán keresztül vágta le a körforgalmat egy autós Veszprémben - Videó

Ehhez már pofa kell - Járdán keresztül vágta le a körforgalmat egy autós Veszprémben - Videó

Az idős sofőr ittas is volt.

Úgy döntött, a járdán kerüli ki a körforgalomnál álló kocsisort – a Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen az idős férfi ellen, aki 2022 októberében ittasan döntött így. A járdán gyalogló tizennyolc éves fiúnak súlyos, töréssel járó sérülést okozott.

A vád szerint a hetvenes éveiben járó, ittas férfi az egyik veszprémi belvárosi körforgalom előtt szándékosan felhajtott a járdára, ahol 30-40 km/órás sebességgel közel 40 métert tett meg. A járdán gyalogolt a sértett a szüleivel, édesanyja még félre tudta rántani a fiút a közeledő autó elől, de a kocsi így is áthaladt a fiatal jobb lábán.

A sofőr megállás nélkül haladt tovább még 160 métert a járdán, majd az visszatért az úttestre és elhajtott. Egy másik autós állította meg, de a férfi ezután is továbbment.

Súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint ittas vezetés miatt kell a férfinak a bíróság előtt felelnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 13. 06:00, csütörtök | Belföld

Elindult a MÁV-Volán-csoport EMMA elnevezésű egységes utazástervezője

Tesztüzemben megkezdte működését szerdán a MÁV-Volán-csoport EMMA (Egységes Menetrend Magyarországon) elnevezésű utazástervezője.

2024. Június 12. 12:36, szerda | Belföld

NATO-főtitkár: elfogadjuk, hogy Magyarország nem vesz részt az Ukrajnának nyújtott támogató műveletekben

A NATO elfogadja Magyarország álláspontját, miszerint nem kíván részt venni az Ukrajnának nyújtandó katonai és pénzügyi támogató műveletekben, ugyanakkor nem is blokkolja az erre irányuló NATO-erőfeszítéseket

2024. Június 12. 09:16, szerda | Belföld

Orbán Viktor a legnagyobb európai iparvállalatok vezetőivel tárgyalt

Orbán Viktor miniszterelnök a második félévi magyar EU tanácsi elnökség előkészítése keretében a Gyáriparosok Európai Kerekasztala (ERT) vezetőivel tárgyalt a Karmelita kolostorban

2024. Június 12. 09:13, szerda | Belföld

A román elnök cáfolta, hogy a B9-ek államai Magyarország kizárását fontolgatnák

A román államfő cáfolta, hogy a NATO keleti szárnyának tagállamait tömörítő Bukaresti Kilencek (B9) Magyarország kizárását fontolgatnák, amiért a magyar kormány állítólag \"rendszeresen szembehelyezkedik\" a partnerek döntéseivel.