Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2023. Június 30. 13:43, péntek | Belföld
Forrás: Ügyészség

Ehhez már pofa kell - Járdán keresztül vágta le a körforgalmat egy autós Veszprémben - Videó

Ehhez már pofa kell - Járdán keresztül vágta le a körforgalmat egy autós Veszprémben - Videó

Az idős sofőr ittas is volt.

Úgy döntött, a járdán kerüli ki a körforgalomnál álló kocsisort – a Veszprémi Járási Ügyészség vádat emelt az ellen az idős férfi ellen, aki 2022 októberében ittasan döntött így. A járdán gyalogló tizennyolc éves fiúnak súlyos, töréssel járó sérülést okozott.

A vád szerint a hetvenes éveiben járó, ittas férfi az egyik veszprémi belvárosi körforgalom előtt szándékosan felhajtott a járdára, ahol 30-40 km/órás sebességgel közel 40 métert tett meg. A járdán gyalogolt a sértett a szüleivel, édesanyja még félre tudta rántani a fiút a közeledő autó elől, de a kocsi így is áthaladt a fiatal jobb lábán.

A sofőr megállás nélkül haladt tovább még 160 métert a járdán, majd az visszatért az úttestre és elhajtott. Egy másik autós állította meg, de a férfi ezután is továbbment.

Súlyos testi sértést okozó közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztásának bűntette, valamint ittas vezetés miatt kell a férfinak a bíróság előtt felelnie.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk