Városlista
2020. május 28, csütörtök - Emil, Csanád

Hírek

2019. November 07. 16:17, csütörtök | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a Semmelweis Egyetem

Együttműködési megállapodást kötött a MÁV és a Semmelweis Egyetem

A Semmelweis Egyetem története pontosan 250 évvel ezelőtt, 1769. november 7-én kezdődött, amikor Mária Terézia orvosi karral egészítette ki a Nagyszombati Egyetemet.

A jubileumi év alkalmából már tavasszal megkezdődött a közös munka a MÁV-val, melynek eredményeképpen a mai napon egy stratégiai együttműködési megállapodást is aláírtak, valamint bemutattak egy matricázott mozdonyt.

Az együttműködési megállapodást az érintett szervezetek képviseletében Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója és Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora látta el kézjegyével a Keleti pályaudvaron rendezett eseményen. Az ünnepélyes megállapodáskötést követően felavatták a „Semmelweis 250” matricával feldíszített Taurus típusú mozdonyt.

Az együttműködés célja, a MÁV és a Semmelweis Egyetem közötti kapcsolat megerősítse, ennek keretében kiemelt szerepet kap a MÁV és a MÁV-START utazóközönsége, valamint dolgozói egészségtudatosságának, egészségbiztonságának fejlesztése. Az egyetem támogatást nyújt többek között a sokoldalú és magas színvonalú orvos- és egészségtudományi szakmai ismereteivel, kutatásaival és oktatási módszertanával a vasúttársaság egészségfejlesztési programjainak kidolgozásában. A MÁV utasait is megcélzó egészségfejlesztési program mellett közösen kidolgoznak egy országos szűrőprogramot is – bevezetve ezzel a vasúti szűrőkocsi fogalmát. Az egyetem megalapításának 250. évfordulójának tiszteletére a Budapest–Bécs vonalon már augusztus vége óta közlekedik a Semmelweis IC-re átkeresztelt vonat, most pedig nagy örömmel avatták fel a MÁV-START által előkészített és legyártott „Semmelweis 250” Taurus mozdonydekorációt is.Ezzel a látványos megoldással nemcsak a kapcsoltot erősítik tovább, hanem a Semmelweis Egyetem a magyar felsőoktatásban és tudományban végzett kiváló munkáját jelző jó híre is még többekhez eljut. A matricázott mozdony a Budapest–Hegyeshalom–Bécs, a Budapest–Sopron, a Budapest–Szombathely, valamint a Budapest–Békéscsaba–Lőkösháza viszonylatokon fog közlekedni.

Dr. Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora elmondta: „Két fontos város, Budapest és Bécs között közlekedő Semmelweis Euro City vonat, valamint a "Semmelweis Egyetem oktatás, kutatás, gyógyítás 250 éve az egészség szolgálatában" mottóval felmatricázott mozdony jelképezi az egyetem 250 év alatt megteremtetett hagyományát. A MÁV-val kötött stratégiai együttműködés keretében az egyetem a jövőben az utazóközönség és a vasúti dolgozók egészségbiztonságának, egészségtudatosság fejlesztésének őre lesz.”

Dr. Homolya Róbert, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója kiemelte: „A múlt és a hagyomány tisztelete összeköt minket az egyetemmel, de ehhez még hozzátehetjük, hogy a vasúttársaságnak is kiemelt értéke az emberi élet biztonsága. Mi büszkék vagyunk arra, hogy a hét minden napján nemcsak egyik pontból a másikba jutatjuk emberek tízezreit, hanem, hogy ezt a feladatot korunk egyik legbiztonságosabb közlekedési eszközével végezzük. A vasútbiztonságot kollégáink folyamatos pontos és hozzáértő munkája garantálja, viszont figyelmük fenntartásának kulcsa, hogy az egészségi állapotuk rendben legyen, az esetleges betegségeket preventív tevékenységgel megelőzzük.”

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 27. 13:55, szerda | Helyi

Körözött Volkswagent foglaltak le a rendőrök Röszkén

A magyar rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

2020. Május 27. 13:53, szerda | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. Május 27. 13:50, szerda | Helyi

Szétszabdalva is egységben?

Miklós Péter a Magyarságkutató Intézet konferenciáján

2020. Május 27. 10:41, szerda | Helyi

Ismételten pert vesztett dr. Márki-Zay Péter

Jogerős: mégsem tömeggyilkosok a kormányhivatal vezetői