Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. December 18. 20:00, vasárnap | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Egyszeri kifizetést kapnak a vasutasok karácsony előtt

Egyszeri kifizetést kapnak a vasutasok karácsony előtt

A MÁV-csoport a már folyósított havibéren túlmenően egyösszegű, egyszeri kifizetést utal át karácsony előtt a nem vezetői munkakörben foglalkoztatott mintegy 35 ezer munkavállalójának.

A MÁV és a szakszervezetek között 2016 februárjában létrejött bérmegállapodásban a vasúttársaság vállalta, hogy amennyiben a gazdálkodási eredmények arra fedezetet biztosítanak, akkor a negyedik negyedévben javaslatot tesz egyszeri kifizetésre.

A Vasutas Érdekegyeztető Tanácson folytatott mai tárgyaláson a munkáltató és az érdekképviseletek – a szükséges gazdasági elemzéseket követően – megállapodtak, hogy a MÁV Zrt., MÁV-START Zrt., MÁV Szolgáltató Központ Zrt., MÁV FKG Kft. és a MÁV Vagon Kft. munkavállalói 45 ezer forint, a Záhony-Port Zrt. dolgozói 20 ezer forint egyszeri kifizetésben részesülnek az elkötelezettség erősítésének és a munkavállalók megbecsülésének jeleként.

A munkáltató és az érdekképviseletek folytatják a bérezésről és a kollektív szerződésről szóló, november végén megkezdett tárgyalásokat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.