Városlista
2024. június 22, szombat - Paulina

Hírek

2018. Május 28. 15:33, hétfő | Helyi

EGYSÉGES BETEGAZONOSÍTÓ RENDSZER BEVEZETÉSÉVEL FEJLESZTIK A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ÉS MAKÓI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYT

EGYSÉGES BETEGAZONOSÍTÓ RENDSZER BEVEZETÉSÉVEL FEJLESZTIK A HÓDMEZŐVÁSÁRHELYI ÉS MAKÓI EGÉSZSÉGÜGYI INTÉZMÉNYT

SAJTÓKÖZLEMÉNY

A Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény a „Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések az egészségügyi ellátórendszerben” című felhívásra benyújtott pályázatával támogatást nyert, amely során egységes betegazonosító rendszert vezetnek be a makói tagkórház krónikus belgyógyászati, intenzív és sürgősségi osztályán, továbbá a hódmezővásárhelyi tagkórház sürgősségi, neurológiai és krónikus belgyógyászati osztályán.

A projekt a Széchenyi 2020 keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 151,8 millió forint vissza nem térítendő támogatás segítségével valósul meg.

A projekt célja a betegellátás minőségének javítása, valamint a betegek és hozzátartozóik elégedettségének növelése. A betegek számára érthető és minden kórházi dolgozó számára nyomon követhető egységes betegazonosító rendszer intézményi bevezetésének elősegítése. Folyamatosan fejlődő egészségügyi szolgáltatások nyújtása, az ellátás minőségi és hatékonysági fejlesztése, amely egy egészségesebb helyi társadalmat eredményez. Az egészségügyben megfigyelhető területi egyenlőtlenségek csökkentése az elérhetőség javítása érdekében. Korszerű, új eszközök és műszerek beszerzése. Az egészségügyi ellátórendszer költséghatékonyságának növelése

A projekt célcsoportja az intézménynél alkalmazott orvosok, szakorvosok, szakdolgozók, valamint az ellátásban részesülő betegek, akik hatékonyabb, magasabb szakmai színvonalú ellátásban részesülhetnek. A projekt eredményeként 6 osztályon egységes betegazonosító rendszer kerül kiépítésre, integrálásra. A fejlesztés által 86 896 fő lakos részesül biztonságosabb egészségügyi ellátásban.
A "Betegbiztonság növelését célzó komplex infrastrukturális fejlesztések a Csongrád Megyei Egészségügyi Ellátó Központ Hódmezővásárhely-Makó intézmény tagkórházaiban” című projekt az EFOP-2.2.18-17-2017-00067 azonosítószámú pályázat keretében valósul meg. A Projekt megvalósítási időszakának kezdő időpontja 2017.09.01. A Projekt fizikai befejezésének tervezett napja 2018.08.31.

A projektről bővebb tájékoztatást a www.csmekhm.hu/betegbiztonsag oldalon olvashatnak.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 22. 09:50, szombat | Sport

A győzelem tarthatja életben a magyarok nyolcaddöntős álmait

Csakis győzelemmel őrizheti meg a továbbjutás reményét a magyar labdarúgó-válogatott, amely vasárnap a skót csapattal találkozik az Európa-bajnokság A csoportjának utolsó fordulójában.

2024. Június 22. 09:48, szombat | Sport

Ukrán fordítás és győzelem a szlovákok ellen

Az ukrán válogatott hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a szlovákokat a németországi labdarúgó Európa-bajnokság E csoportjának második fordulójában, pénteken.

2024. Június 22. 09:47, szombat | Belföld

Orbán Viktor: a német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja

A német-magyar kapcsolatok szilárd alapját a gazdasági együttműködés adja