Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2018. November 06. 16:20, kedd | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Egymillióan utaztak a MÁV-START járatain a hosszú hétvégén

Egymillióan utaztak a MÁV-START járatain a hosszú hétvégén

Október 31. és november 4. között egymillióan, ezen belül vasárnap 414 ezren választották utazásukhoz a vasutat, ezért a MÁV-START az összes rendelkezésére álló, üzemképes járművét munkába állította az öt nap alatt.

A vasúttársaság a lehetőségekhez képest az InterCity- és a gyorsvonatokhoz is pluszkocsikat kapcsolt, az összes IC mintegy kétharmadát (480 vonatot) megerősítve közlekedtette.

A vasúttársaság szolgáltatását a hosszú hétvégén és az ünnepekkor mintegy egymillió utas vette igénybe, csak vasárnap 414 ezren utaztak vonattal. November 4-én – részben az őszi szünet vége miatt – megduplázódott az utasforgalom egy átlagos vasárnaphoz képest. Az InterCity-k kihasználtsága is ekkor volt a legmagasabb, a vonatok 17 százaléka esetében meghaladta a 80 százalékot.
A vasúttársaság új, szeptember végén indított szolgáltatását, a vasárnaponként, a délutáni csúcsidőszakban Nyíregyházáról Debrecenen át a fővárosba közlekedő TELEVONAT-ot november 4-én 588 utas vette igénybe, ami 100 százalékos kihasználtságot jelent.

A MÁV-START a hétvége előtt igyekezett minél több csatornán felhívni az utasok figyelmét a kényelmes jegyvásárlási lehetőségekre. A sorban állás elkerülése érdekében érdemes igénybe venni a jegyértékesítő automatákat, illetve – 10 százalékos kedvezménnyel – az internetes jegyvásárlás, az otthoni menetjegynyomtatás, vagy az online vásárolható és a vonatokon akár mobiltelefonon is bemutatható (szintén 10 százalékkal olcsóbb, akár a Vonatinfó alkalmazásból is elérhető) e-vonatjegy kínálta lehetőséget. A tapasztalatok alapján elmondható, hogy az önkiszolgáló csatornák népszerűek voltak a legutóbbi hétvégén is, a nettó menetdíjbevétel 17 százaléka innen származott.

A nagy utasforgalomra való tekintettel a MÁV-csoport honlapján napi háromszori frissítéssel nyújtott tájékoztatást az IC-vonatok kihasználtságáról, ezzel is segítve az utasokat a jegyvásárlásban. A megerősített járatoknak és a pluszszolgáltatásoknak köszönhetően a hétvégére vonatkozóan a MÁV-START ügyfélszolgálatára sem zsúfoltságra, sem utaslemaradásra vonatkozó észrevétel nem érkezett.

A vasútvállalat köszöni utasainak, hogy utazásukhoz a vasutat választották és elővásárlásaikkal segítették munkáját!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:45, hétfő | Életmód

A Tavaszi nagytakarítás kampányban 1500 köbméter szeméttől tisztult meg a természet

Negyedik alkalommal rendezték meg idén a Tavaszi nagytakarítás - Takarítsuk ki együtt a természetet! kampányt

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 12:42, hétfő | Külföld

Nem hadászati nukleáris fegyverek bevetését imitáló hadgyakorlatot rendelt el az orosz elnök

Utasította az orosz fegyveres erők vezérkarát Vlagyimir Putyin orosz elnök, hogy készüljön fel egy olyan hadgyakorlatra, amelyen nem hadászati nukleáris fegyverek használatát fogják gyakorolni