Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2018. December 13. 16:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Blázsovits Balázs PR munkatárs

EGYMILLIÁRD FORINTBÓL FEJLESZTIK HÓDMEZŐVÁSÁRHELY HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI RENDSZERÉT

EGYMILLIÁRD FORINTBÓL FEJLESZTIK HÓDMEZŐVÁSÁRHELY HULLADÉKGAZDÁLKODÁSI RENDSZERÉT

A vegyes hulladékgyűjtés technológiai fejlesztése, valamint az elkülönített gyűjtés modernizálásán keresztül a projekt célja a hulladékgazdálkodási rendszer színvonalának növelése.

A projektet 1 milliárd 90 millió forintból valósítja meg Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata az NFP Nemzeti Fejlesztési Programiroda Nonprofit Kft-vel konzorciumban.

A "Komplex hulladékgazdálkodási rendszer fejlesztése Hódmezővásárhely Város területén, különös tekintettel az elkülönített hulladékgyűjtési, szállítási és előkezelő rendszerre" KEHOP–3.2.1-15-2017-00011 azonosítószámú projekt nyitórendezvényét december 13-án, csütörtökön tartották Hódmezővásárhelyen.

Az eseményen Dr. Márki-Zay Péter, a város polgármestere és Dr. Kovács Pál, a Hódmezővásárhelyi Működtető- és Szolgáltató Nonprofit Zrt. pénzügyi és szolgáltatási igazgatója mutatta be a projekt egyes elemeit és a megvalósulás főbb állomásait. Az eseményen kiderült, hogy a program keretein belül új gyűjtőjárműveket, illetve hulladékgyűjtő edényzetet szereznek be, ezáltal biztosítottá válik a lakosok számára a többféle edényméret közül való választás lehetősége, illetve nő az ellátás hatékonysága.

A következő időszakban a város területén az alábbi beruházások valósulnak meg:

  • 4500 kerekes, műanyag hulladékgyűjtő edény (60, 120 és 240 literesek), valamint összesen 320 műanyag, billenő fedelű és horganyzott acél hulladékgyűjtő konténer (1100 literesek) beszerzése
  • Nyitott, szimmetrikus konténerek és nyitott, görgős konténerek, valamint tömörítő tartályok és tömörítő présfejek vásárlása
  • Különböző járművek, így hátulsó töltésű hulladékgyűjtő gépkocsik, egy- és kétkaros konténeremelő felépítményes tehergépkocsik, pótkocsik, és egy teleszkópos rakodógép (összesen 10 darab) üzembe helyezése
  • Komposztáló telep létesítése komposztforgató berendezés beszerzésével és a szükséges infrastruktúra kialakításával

A város a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Programban 980 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a projekt megvalósítására. A város részére a projekthez szükséges 110 millió forintos önrészt az Állami Költségvetési Kedvezményezettek Sajáterő Támogatása előirányzatból finanszírozzák.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 15:38, csütörtök | Helyi

Családi matiné a divat jegyében

Legyen Tiéd a Divat! címmel rendez családi délelőttöt gyerekfoglalkozásokkal a Tornyai János Múzeum az Ó!divat kiállításán szeptember 25-én 10 órai kezdettel.

2021. Szeptember 16. 15:34, csütörtök | Helyi

Első alkalommal köszönti az őszt az alföldi retró hétvége

A már jól ismert balatoni vonalak mellett szeptember 18-án és 19-én Szeged és Békéscsaba között is megcsodálhatók a MÁV-START retró járművei.

2021. Szeptember 16. 15:30, csütörtök | Helyi

Forgalomba állt az első megújult Bzx mellékkocsi

Befejeződött a MÁV Vagon Kft. székesfehérvári műhelyében az első, már a MÁV‑START új dizájn szerinti színekre festett Bzx mellékkocsi fővizsgálata,

2021. Szeptember 16. 15:23, csütörtök | Helyi

Vasútépítő munkagépek érkeztek a MÁV FKG-hoz

A MÁV FKG többek között a vasúttársaság több mint 7000 kilométeres vágányhálózatának karbantartásáért felel, évente a teljes hálózat körülbelül egynegyedén végeznek nagygépes karbantartási, illetve felújítási munkákat.