Városlista
2021. szeptember 22, szerda - Móric

Hírek

2017. Március 31. 11:01, péntek | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

EGYKORI CSAPATTÁRSAK CSAPNAK ÖSSZE

EGYKORI CSAPATTÁRSAK CSAPNAK ÖSSZE

Több szempontból is érdekesnek ígérkezik a szombaton 18 órakor kezdődő Kosársuli-MEAFC rangadó, mivel amellett, hogy az NBI B keleti csoportjának két topcsapata mérkőzik megy egymással.

Azt sem szabad elfelejtenünk, hogy két egykori csapattárs feszül majd egymásnak. Igaz egyikük, Utasi Gábor már a hazaiak edzőjeként koptatja a Hódtói Sportcsarnok oldalvonal és kispad közötti részét. A másik oldalon viszont a 38 életévét hamarosan betöltő Drahos Gábor, a bajnokság egyik rutinos rókájaként tud a szezon egyik legjobbja lenni. Íme, így üzentek egymásnak a találkozó előtt.

A Miskolc játékmestere igencsak kiélezett küzdelemre számít. Mint mondta győzelmük esetén klubrekordot jelentő helyen, alapszakasz ezüstérmesként zárnának, így számukra nem kicsi a tét. Drahos Gábor hozzátette: talán az ő sorsolásuk a legnehezebb, mivel az alapszakasz utolsó 4 mérkőzését idegenben játsszák. Ezek közül eddig kétszer már megnyertek. „Tény, hogy Vásárhelyen a házigazda az esélyesebb, hiszen a hazai játékosok jobban ismerik a Hódtói csarnokot, mint mi, vagy mégsem?” – folytatta mondandóját a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei alakulat napjainkban is igencsak fürge, és jó humorérzékkel bíró doyenje. Szerinte egykori harcostársa, Utasi Gábor kiváló játékintelligenciával rendelkezett, remek csapattárs volt, aki „sajnos” edzőkent is hasonló tulajdonságokkal bír. Ők egyébként a mai napig tartják a kapcsolatot, ám Drahos kiemelte, hogy az e heti rangadó miatt a napokban nem beszélnek egymással.

A Hódmezővásárhely vezetőedzője komolyabbra vette a figurát, de szintén parázsmeccsre számít. „Sajnálom hogy nem sikerült legyőznünk a Nyíregyházát, de természetesen a hétvégén a MEAFC ellen, hazai pályán csakis a győzelem az elfogadható eredmény. Ennek szellemében készülünk” – nyilatkozta Utasi.

Természetesen beszélt a Drahos Gábor elleni „párharcról” is, ami szerinte akkor lenne igazán érdekes, ha ő is pályára lépne, de mindenképpen pikáns rivalizálásra számít. Meglepő módon viszont kijelentette, hogy a Hódtói Sportcsarnok levegője éppen a borsodiak karmesterének adhat plusz motivációt. Azért megkönnyíteni nem fogják a dolgát, mivel hazai környezetben ezúttal sem elfogadható számukra a vereség.

Egy biztos, hogy egy magas színvonalú, és érdekes mérkőzést láthat majd a közönség április 1-jén szombaton 18 órától a Hódtói Sportcsarnokban. Sőt az is kiderül majd, hogy végül ki tud megtréfálni kit bolondok napja alkalmából. A belépés az MMBF Földgáztároló Zrt. jóvoltából ezúttal is ingyenes!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 22. 16:45, szerda | Helyi

Vasútbiztonsági nap Egerben

A MÁV és a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság Megyei Baleset-megelőzési Bizottsága „Érj haza biztonságban!” címmel utas- és vasútbiztonsági kampányt szervezett,

2021. Szeptember 21. 15:24, kedd | Helyi

Budapesten a Connecting Europe Express vonata

Megérkezett a budapesti Keleti pályaudvarra a Vasút Európai Éve programsorozat keretében elindított „Connecting Europe Express”.

2021. Szeptember 21. 15:18, kedd | Helyi

ISMÉT STREETBALL-T RENDEZNEK HÓDMEZŐVÁSÁRHELYEN

A CB Basket A to Z elnevezésű, az Interreg–IPA Magyarország–Szerbia Határon Átnyúló Együttműködési Programban,

2021. Szeptember 21. 15:03, kedd | Helyi

Kétmilliónál is többen utaztak idén nyáron vonattal a Balatonhoz

Sikeres szezon zárult le a hétvégével a Balaton partjainál, az elmúlt évtizedben ez volt a legerősebb főszezon.