Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Szeptember 12. 12:04, hétfő | Helyi
Forrás: Martonosi János sajtófőnök

Egyértelmű siker az újabb felkészülési meccsen

Egyértelmű siker az újabb felkészülési meccsen

Újabb győztes mérkőzéssel hangolt a jövőheti bajnoki nyitányra a Vásárhelyi Kosársuli NBI B csoportos csapata.

Vas Péterék ezúttal a vajdasági Dunav Apatin ellen diadalmaskodtak mintegy 30 pontos sikerrel. A szeptember 17-i, szombati első bajnokin a Tiszaújvárost fogadják a Hódtói Sportcsarnokban.

Djurdjevic rögtön három triplával nyitott az ellenfélnél, Kelemen és Vas ziccerével viszont átvette a vezetést a hazai együttes. Ám a sárgák védekezése hiába tűnt nagyon pattogósnak, és szervezettnek a kinti dobásokkal továbbra sem tudtak mit kezdeni, így a negyed végén fej-fej mellett voltak a csapatok. (25-28)

30-30-nál egyenlítettek az újonnan igazolt játékosait, Genalt, Szabót, Bérest és Nemest is soraiban tudó Vásárhely. Közülük leginkább az irányító Szabó Péternek ment a játék ebben az időszakban, 37-35-nél már 11 pontnál járt. Nem volt éppen felkészülési mérkőzésekre jellemző lagymatag hangulat a pályán, mindkét alakulat igen harcosra vette a figurát, így kevés pontot és sok faultot látott a közönség a félidőig.

A fordulás után sem változott a játék képe, amit a harc mellett sok hiba jellemzett mindkét oldalon, már-már úgy tűnt, hogy bedeszkázták a gyűrűket. A visszatérő Genal szerezte a Kosársuli 50. pontját, amihez 24 percnek kellett eltelnie. Ezután viszont felélénkültek az Utasi Gábor munkahelyi elfoglaltsága miatt dr. Elek András által dirigált kék-sárgák, és Rostás Gábor második hármasával már több mint tízzel mentek.

Az utolsó periódusra már nem sok kérdés maradt, a kisszünet után rövid idővel már 74-51 állt az eredményjelzőn. Ekkor már a fiatal Domján is pályára került, és a bizalmat szinte azonnal egy sikeres büntetővel hálálta meg. A különbség röviddel ezután 31 egységre duzzadt, ami a meccs végéig ki is tartott. A Vásárhelyi Kosársuli tehát újabb sikerrel hangolt a szeptember 17-én szombaton 18 órakor megrendezésre kerülő első, Tiszaújváros elleni hazai bajnokira.

Vásárhelyi Kosársuli – Dunav Apatin 91-64 (25-28, 19-13, 23-8, 24-15)
Felkészülési mérkőzés, Hódmezővásárhely. Vezette: Varga Z. és Márkus G., 30 néző.
Kosársuli: SZABÓ 11/9, KELEMEN 17/6, VAS 16/6, VARGA 8/6, GENAL 18/3.
Csere: Béres -, Nemes 2, Rostás I. 7, Rostás G. 11/6, Domján 1.
Edző: dr. Elek András és Czuprák László

Dr. Elek András: „Beérni látszik a nyáron elvégzett munka. Már az eddigi szerbiai edzőmeccseken is látszott, hogy jó erőben vagyunk. Mostani ellenfelünket két és fél negyed után őröltük fel.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 08:13, csütörtök | Sport

A végén fordított a Fradi, döntőbe jutott a Magyar Kupában

A már bajnok Ferencváros jutott másodikként a labdarúgó MOL Magyar Kupa fináléjába, mivel szerdán hátrányból fordítva 2-1-re legyőzte a másodosztályban éllovas Nyíregyházát, Balmazújvárosban.

2024. Április 25. 08:02, csütörtök | Sport

Második helyen zárt Benyó Máté Nyirádon

A szezonnyitó máriapócsi győzelem után Nyirádon a második helyet szerezte meg a Korda Racing csapatában versenyző Benyó Máté, Kovács Sámuel a dobogó legfelső fokára állhatott.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

Használtautó-kereskedőt buktattak le az adóellenőrök

Megbukott az adóellenőrzésen az a használtgépjármű-kereskedő, aki nyilvántartásait meghamisítva fiktív kölcsönszerződésekkel fedte el bevételeit.

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Belföld

A kormány felszólította az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

A kormány felszólítja az üzemanyag-forgalmazókat, hogy áraikat önkéntes alapon igazítsák a régiós átlaghoz, hogy a magyar üzemanyagárak ne szakadjanak el attól - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter szerdán.