Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Április 26. 12:08, péntek | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Egyedi kezdeményezésnek köszönhetően a balatonfenyvesi aluljáró is megszépült

Egyedi kezdeményezésnek köszönhetően a balatonfenyvesi aluljáró is megszépült

A MÁV nem csak a Színezd Újra! kampány keretében támogatja az aluljárók kifestését.

Függetlenül – akár egy személynek vagy egy csapatnak – is van lehetősége kérelemmel fordulni a vasúttársasághoz, hogy a számukra fontos aluljárót új színekbe öltöztethessék.

A pályázati programokon kívül sok egyedi kérelem is érkezik olyan közösségektől, akik szívesen kifestenék a megszépülésre váró aluljárókat. A beérkező alkotásokat a MÁV elsősorban esztétikai és összhatás tekintetében értékeli, és azok megvalósítását engedélyezi, amelyek megítélése szerint alkalmasak arra, hogy a kijelölt vasúti gyalogos aluljárókat díszítsék, javítsák azok hangulatát.
Ilyen egyedi kezdeményezés keretében festették ki a TCH Tárnoki Művészeti Egyesület tagjai a balatonfenyvesi vasúti aluljárót is. A falakat vízben úszó bélyegek, képeslapok díszítik, amin többek között a régi vasútállomás és a kisvasút is megjelenik. Az egyesület már többször nyújtott be pályázatot, amit a vasúttársaság minden egyes alkalommal külön bírált el. A sikeres egyéni pályázatokat követően a Budapest-Székesfehérvár-Nagykanizsa vonalon már több aluljáró is megszépült az egyesületnek köszönhetően.



A MÁV két éve indította el az aluljárók újra festését megcélzó kampányát. Idén tavasszal is több aluljárót kifestenek, most fejeződött be a Mexikói úti és a sülysápi aluljáró dekorálása.

A vasúttársaság bízik benne, hogy az engedéllyel felfestett alkotásokat mindenki tiszteletben tartja, hiszen közös érdekünk a tiszta, rendezett vasúti környezet kialakítása és fenntartása.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.