Városlista
2024. május 1, szerda - Fülöp

Hírek

2021. December 06. 14:42, hétfő | Helyi
Forrás: Rácz Anett, elnök Mátrix Közhasznú Alapítvány

Egy tábla Szeretetcsokival a gyermekekért bárki segíthet

Egy tábla Szeretetcsokival a gyermekekért bárki segíthet

Húszezer tábla csokit gyűjtenek össze a bohócdoktorok

A Szeretetcsoki 2021 csokigyűjtés révén idén is bekapcsolódhat minden jótevő az ünnepi jótékonykodásba. Kórházak gyermekosztályain fekvő gyerekek mesedoktor vizitjein és nélkülöző családok támogatásakor a Mátrix Közhasznú Alapítvány önkéntes jótevői más segítség mellett csokoládét is osztanak.

Óvodai csoportok, általános iskolai osztályok, középiskolás csapatok részvételével a Mátrix Közhasznú Alapítvány által működtetett Mesedoktorok "Szeretetcsoki" csokoládé gyűjtő akciót szervez. A csoportok a közösségükben összegyűjtött tábla csokikkal segítik az alapítvány fontos gyermek és családvédelmi tevékenységét, az alapítvány a legtöbb csokit beküldő csoportokat értékes díjakkal megjutalmazza. Cégek, családok is részesei lehetnek a jótetteknek, melyről részletes tájékoztató a www.szeretetcsoki.hu oldalon érhető el.

Évtizedes múltra tekint vissza az ország első jótékonysági csokigyűjtő programja, mely a tehetősebbek áldozatáról, illetve a rászorulók támogatásáról szól, de egyben megmutatja a közösség erejét is. Évente egyre több céges csapat, iskola, óvoda, baráti csoport kapcsolódik be a csoki gyűjtésbe, így több tízezer csoki kerülhet be a a Mátrix Közhasznú Alapítvány jótékonysági Szeretetcsoki raktárába. Rácz Anett alapítványi elnök elmondta, hogy a jótékonysági gyűjtések célja a beérkező adományok mellett az is, hogy a társadalom tagjait segítsék rávezetni arra, hogy milyen fontos az egymásra figyelés. Apró tettekkel óriási eredmények érhetők el, pl. egy odafigyelőbb társadalom is kialakulhat.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 11:47, szerda | Sport

Eszter & Csabi a Rally Hungary-n

2024 első ORC futamán, a Rally Hungary-n láthattuk porolni a Esztert a jobb1-ben, és Csabit a megszokott bal1-ben.

2024. Május 01. 09:19, szerda | Belföld

20 éve csatlakozott Magyarország az Európai Unióhoz

Hosszú évek után teljesült a magyarok vágya, most mégis sokan szkeptikusan a csatlakozás helyességét illetően.

2024. Április 30. 22:45, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa.

2024. Április 30. 22:40, kedd | Sport

Bucsi győzött a TCR Eastern Europe záró versenyén

Eseménydúsan és látványosan zárult az MNASZ Autós Gyorsasági Szakágának versenyzői számára, a 2024-es szezonnyitó Laptiming Kupa. A Balaton Park Circuit magyar vonatkozású legnagyobb sikere, Bucsi Attila szereplése a versenyhétvégén a