Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2021. Január 22. 06:00, péntek | Belföld
Forrás: mti

Egy nap alatt négy őzt gázoltak el Borsodban

Egy nap alatt négy őzt gázoltak el Borsodban

Egy nap alatt négy őzt gázoltak el Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - közölte a rendőrség csütörtökön a honlapján, ahol a járművezetőktől azt kérték:

fokozott óvatossággal vezessenek, és ahol a vadveszélyt tábla is jelzi, lassítsanak. Különösen a kora reggeli és az esti órákban nagymértékű vadmozgásra is lehet számítani.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye szerint szerdán az esti órákban Mezőkövesd vonzáskörzetében két, míg a Szerencsi és a Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság illetékességi területén további egy-egy vadelütéssel járó közúti közlekedési baleset történt. A balesetek során négy őz pusztult el, más nem sérült meg, de anyagi kár keletkezett.

A vadelütések megelőzése érdekében a rendőrök azt kérik: a vadveszélyes útszakaszon tartsanak nagyobb követési távolságot, és folyamatosan figyeljék az út mindkét oldalát. Ha vadat látnak, lassítsanak. Ha vadállat van az úton, dudáljanak. Ha hirtelen nagytestű vad kerül a gépkocsijuk elé, vészfékezzenek, adjanak hangjelzést, de ne rántsák félre a kormányt, még ha így el is ütik az állatot. Egy út menti fának vagy a szemben közlekedő gépkocsinak csapódva sokkal súlyosabb sérüléssel járó baleset következhet be - emelték ki.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a közlekedés biztonságának céljából kéri a járművezetőket, hogy vaddal történő ütközés esetén értesítsék a rendőrséget, és ha lehetőség van rá, a járművel álljanak biztonságos helyre. A megsérült nagyvadat ne közelítsék meg, egy rémült állat súlyos sérülést okozhat patáival, agancsával vagy harapásával. Az elpusztult állatot ne vigyék magukkal, mivel az büntetőjogilag lopásnak számít - hangsúlyozta rendőrség.

Címkék: őz, gázolás, vad

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.