Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2018. Május 08. 13:22, kedd | Belföld
Forrás: mti

Egy hidegcsepp miatt záporokra, zivatarokra kell számítani

Egy hidegcsepp miatt záporokra, zivatarokra kell számítani

Egy úgynevezett hidegcsepp vonul át az ország felett, emiatt záporokra, zivatarokra kell számítani - hívta fel a figyelmet az Országos Meteorológiai Szolgálat kedden a Facebook-oldalán közzétett videofelvételen.

Allaga Tamás felidézte, a klimatológiai összesítések szerint 1901 óta az idei április volt a legmelegebb. Május első napjaiban is több melegrekord dőlt meg.

Most viszont - mint kifejtette - egy "hidegcsepp" határozza meg az időjárást, ez érdemi lehűlést nem hoz, de kedvező feltételeket teremt záporok, zivatarok kialakulásához, elsősorban a Dunántúlon.

A "hidegcsepp" a következő napokban elvonul és meleg levegő marad a térségben, de a nyugati tájakon jóval mérsékeltebb lesz a nappali felmelegedés és gyakrabban alakulhatnak ki záporok, zivatarok - mondta a meteorológus.

Az előrejelzés szerint szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 9 és 15 fok között alakul, a déli területeken lehet a hűvösebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 28 fok között várható, a tartósabban napos déli, keleti részeken lehet a melegebb. Csütörtökön a minimumhőmérséklet 8 és 15, a maximumhőmérséklet 24 és 29 fok között valószínű. Pénteken a leghidegebb órákban 10-16 fok lehet. Napközben 22-29 fokig melegszik fel a levegő.

Allaga Tamás a videofelvételen a következő hetekről azt mondta: az anomália-előrejelzések szerint az átlagosnál jóval melegebb az időjárás, és az ilyenkor szokásosnál kissé kevesebb lesz a csapadék.

Címkék: hidegcsepp, zápor, zivatar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során