Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2019. November 08. 15:06, péntek | PR

Egy fedél alatt az ellenséggel

Egy fedél alatt az ellenséggel

A családunkat nem választhatjuk meg, de a barátainkat igen. Vajon az ellenségeinkkel mi a helyzet?

Azt gondolnánk, hogy tőlük aztán könnyen távol tarthatjuk magunkat, azonban ez sokszor közel sem így van, gyakran közelebb vannak, mint gondolnánk.

Sokan sokféle ellenséggel küszködünk, melyeket szívünk szerint elkerülnénk. Van, amit könnyedén ki is iktathatunk az életünkből, van azonban, ami kicsit komolyabb intézkedést igényel. Ha porallergiás vagy, a por, a poratka olyan ellenfeled, ami ellen nem könnyű felvenni a harcot, ám annál érdemesebb tenni ellenük. Ha gondoskodsz a megfelelő tisztaságról, otthonod valóban a felüdülés, feltöltődés szigete lehet.
Nézzük, hogyan szállhatsz szembe a porral és az általa okozott allergiával.

1. Tüneti kezelés
Ha megvan a baj, és immunrendszerünk nem képes megfelelő védelmet kínálni számunkra, magunknak kell gondoskodni arról, hogy legalább a lehető legkisebb kellemetlenséget okozza az allergia.

A poratka minden háztartásban megtalálható. A kárpitozott bútorok, a szőnyegek a lakóhelyeik, de a legkedveltebb számukra az ágyunk. Hívatlan hálótársunk elleni harc nem könnyű, így egyre nagyobb a porallergiás tünetekben szenvedők száma.
Ha gyanakszol arra, hogy neked is fel kell venned a harcot a kisméretű gonosszal, érdemes allergiatesztet végeztetned.

Nem kell megijedni, egy egyszerű alkar tesztből kideríthető, hogy érzékeny vagy-e ezekre a kisállatokra, és amennyiben igen, több módon is védekezhetsz ellenük.
A legnépszerűbb tüneti kezelés az antihisztamin tartalmú tabletták szedése, mellyel jelentősen csökkenthető vagy akár meg is szüntethető minden tünet. Szuper kiegészítő kezelést nyújthatnak a különféle orrsprayk, különösen a gyulladáscsökkentésre kifejlesztett változatok.
Számos alternatív kezelési mód is segítségedre lehet, például a különféle homeopátiás szerek.





2. Megelőzés

Ahogyan a legtöbb allergia (és betegség) esetén, érdemesebb a tüneti kezelés helyett inkább a megelőzésre helyezned a hangsúlyt.
Porallergia esetében például fontos, hogy rendszeresen időt szánj az alapos takarításra. Mosd ki az ágyneműdet hetente, és minden textíliát porszívózz át alaposan, ha teheted, akár naponta is. Sajnos azonban tudnod kell azt is, hogy bármennyit is tisztítgatod az otthonod, teljesen akkor sem tudod távol tartani az atkákat.

Van azonban még egy eszköz, amit bevethetsz a harcban, ez pedig az elektromos padlófűtés, mely minden allergiás számára megoldást nyújthat.
A megfelelő fűtőszőnyeg alkalmazásával megakadályozható a lakásban a porképződés. Az elektromos padlófűtés segítségével akár a szőnyegektől is megszabadulhatsz, mely jelentősen csökkenti a poratkák élőhelyét.
Ráadásul nem csak az egészségünkre, a pénztárcánkra is jó hatással lehet, ugyanis közvetlenül a test hőérzetére hat ahelyett, hogy a levegőt melegítené fel.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Március 06. 10:17, szerda | PR

K&H: a látvány mindent visz

az iskolások zöme értékelné, ha szakembertől hallana a pénzügyekről

2024. Március 06. 07:26, szerda | PR

Új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt. – Itt a Napi Mázli

Tíz évvel az Eurojackpot hazai megjelenése és közel húsz esztendővel a legutóbbi magyar fejlesztésű lottó bevezetése után új számsorsjátékkal jelentkezik a Szerencsejáték Zrt.

2024. Február 26. 14:46, hétfő | PR

Benzinkutakat üzemeltetnek

A Jánosik és Társai Kft. nyerte el az egyik legnagyobb üzemanyag töltőhálózat állomásain lévő épületek, építmények, épületvillamossági- épületgépészeti berendezések működéséhez szükséges üzemeltetési feladatokat

2024. Február 13. 14:59, kedd | PR

K&H: iskolapadba ülhetnek a bankárok

a mesterséges intelligencia forradalmasítja a bankszférát