Városlista
2021. szeptember 19, vasárnap - Vilhelmina

Hírek

2021. Augusztus 02. 15:53, hétfő | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Egy éves a START Európa ajánlatcsalád

Egy éves a START Európa ajánlatcsalád

Egy évvel ezelőtt, 2020. július 1-jén kezdődött meg a nagy sikerű START Ausztria nemzetközi vonatjegyek értékesítése a nemzetközi pénztárak mellett a MÁV applikációban.

Ez csak az első lépése volt a nemzetközi ajánlatrendszer átalakításának, októberétől Szlovákia és Csehország, majd a decemberi menetrendváltástól START Európa márkanéven Németország, Románia, Lengyelország és Svájc is bekerült az úticélok közé, és a megújult ELVIRA felületen is elérhetővé váltak ezek a jegyek. A folyamat nem állt meg, idén június közepétől már Horvátországba és Szlovéniába is lehet ilyen jegyeket váltani.

A START Európa ajánlat lehetővé teszi az európai vasutaknál bevált többszintű árazás alkalmazását, valamint azt, hogy a legkedvezőbb árú menetjegyek ne csak Budapesttől a közvetlenül elérhető nagyvárosokba, hanem a vidéki állomásoktól szinte bármelyik külföldi célállomásra is megválthatók legyenek.

Tavalyi bevezetése óta a legnépszerűbb útirány Budapest-Bécs viszonylat, több mint 39 ezren vásároltak START jegyet rá. Népszerű még a Győr-Bécs, Budapest-München, Budapest-Salzburg, Budapest-Prága, Budapest-Pozsony, Budapest- Linz, Budapest-Berlin, Budapest-Csíkszereda és a Tatabánya-Bécs útvonal.

Másik vonzereje a START Európa ajánlatoknak a gyermekek számára nyújtott nagyarányú kedvezmény. Míg korábban a legkedvezőbb árú jegyekre nem volt, vagy csak 50 százalék volt az engedmény, addig a legtöbb START Európa ajánlatnál a viszonylattól függetlenül csak 5 eurót kell fizetni a gyermekek utazásáért.

A START Ausztria ajánlattal egyidőben elindított nemzetközi mobilappos jegyértékesítés a vártnál is nagyobb sikert ért el. A koronavírus-járvány időszakában az utasok számára fontossá vált a személyes kontaktus nélküli jegyvásárlás és jegyellenőrzés. A tavaly decemberben megújult internetes jegykiadásnak köszönhetően, már az otthon nyomtatott nemzetközi jegyek is könnyen elérhetők. Ez óriási áttörést jelent, az online értékesítési csatornák aránya a korábbi 10 százalékról 30 százalék fölé emelkedett, sőt Ausztria esetén ez az arány 50 százalék feletti szintet ért el.

Egy év alatt 143 ezer START menetjegyet értékesített a vasúttársaság 169 ezer utasnak. Ebből közel 53 ezer utas a MÁV alkalmazásban, kb. 28 ezer utas a honlapon vásárolta meg a menetjegyét. Az ajánlatokból nagyjából 1,6 millió euró menetdíjbevétel keletkezett. Az online csatornákon vásárolt menetjegyekkel az utasok összesen 28 millió kilométert tettek meg, ami 700 Föld körüli utazásnak felel meg.

A Magyar Innovációs Szövetség évente értékeli az innovatív fejlesztéseket és kezdeményezéseket. A 2020. évi pályázaton a MÁV-START és a MÁV-SZK a START Európa ajánlatcsalád fejlesztéséért az értékelő bizottság jelentős innovációért járó elismerő oklevelét kapta.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 15:38, csütörtök | Helyi

Családi matiné a divat jegyében

Legyen Tiéd a Divat! címmel rendez családi délelőttöt gyerekfoglalkozásokkal a Tornyai János Múzeum az Ó!divat kiállításán szeptember 25-én 10 órai kezdettel.

2021. Szeptember 16. 15:34, csütörtök | Helyi

Első alkalommal köszönti az őszt az alföldi retró hétvége

A már jól ismert balatoni vonalak mellett szeptember 18-án és 19-én Szeged és Békéscsaba között is megcsodálhatók a MÁV-START retró járművei.

2021. Szeptember 16. 15:30, csütörtök | Helyi

Forgalomba állt az első megújult Bzx mellékkocsi

Befejeződött a MÁV Vagon Kft. székesfehérvári műhelyében az első, már a MÁV‑START új dizájn szerinti színekre festett Bzx mellékkocsi fővizsgálata,

2021. Szeptember 16. 15:23, csütörtök | Helyi

Vasútépítő munkagépek érkeztek a MÁV FKG-hoz

A MÁV FKG többek között a vasúttársaság több mint 7000 kilométeres vágányhálózatának karbantartásáért felel, évente a teljes hálózat körülbelül egynegyedén végeznek nagygépes karbantartási, illetve felújítási munkákat.