Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2019. Augusztus 21. 13:52, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Zrt. Kommunikációs Igazgatóság

Egy év a MÁV élén

Egy év a MÁV élén

Bártfai-Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter tavaly augusztusban nevezte ki Homolya Róbertet, a MÁV Zrt. élére.

A MÁV céljai között kiemelten fontos az utasszám növelése, a menetidő javítása, a pályahálózat karbantartása, valamint a járműállomány fejlesztése és az állomások felújítása. Az utasszám növekedésre már van is példa: a tavaly nyári, balatoni utasszámokat összehasonlítva kiderül, hogy beváltak az elmúlt évek pálya- és járműfejlesztései, valamint az értékesítési újdonságok: a nyári menetrend június közepi életbe lépése óta augusztus 11-ig öt százalékkal többen, 1 millió 252 ezren szálltak vonatra, hogy eljussanak a Balatonhoz.

2020 februárjában a Budapest–Vác–Szob és Budapest–Cegléd–Szolnok elővárosi vasútvonalakon 11, 600 férőhelyes, emeletes KISS motorvonat áll forgalomba. További 8 darab emeletes motorvonat érkezik 2021 elején, így ezeken a vonalakon teljes mértékben modern motorvonatok szolgálhatják majd ki az utasokat. Folytatódik az IC+ kocsik gyártása: július közepéig elkészült húsz darab, augusztusban pedig már újabb hetven, belföldi forgalmú kocsi összeszerelése elkezdődött. Évente negyven-ötven kocsi gyártása a cél, miközben folyamatosan korszerűsítik a meglévő kocsiállományt is.

Elindult az „50 megújuló állomás” elnevezésű program, a legforgalmasabb állomásokat érintő felújítási folyamat 2023-ig tart. A tervek szerint év végéig megújulhat a ceglédi elővárosi vonalon Zugló, Kőbánya-alsó, Kőbánya-Kispest, Vecsés, Monor, Pilis, Albertirsa, a váci vonalon Dunakeszi-Gyártelep, Alsógöd, Felsőgöd, Sződ-Sződliget (2019-2020), Nagymaros-Visegrád, Szob állomás. Idén tavasszal jelentős karbantartást végeztek és új, modern, ledes utastájékoztató kijelzőfalat telepítettek a naponta 30 ezer utast fogadó Keleti pályaudvaron. Jövő év végéig több mint 411 új P+R parkolóhelyet és 212 új B+R kerékpártárolót telepítenek főként Budapest elővárosában lévő állomásokhoz, megállóhelyekhez.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.