Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Április 14. 14:15, szombat | Bulvár
Forrás: Story Online

Egészségtelen táplálkozásra biztat a tinibálvány

Egészségtelen táplálkozásra biztat a tinibálvány

Miley Cyrus szerint mindenkinek ki kellene próbálni a gluténmentes étrendet. A dietetikusok a fejüket fogják.

Sokaknak szemet szúrt, hogy a közelmúltban jó néhány kilót leadott Miley Cyrus, a tinisztár pedig nemrég azt is elárulta, hogy a változás hátterében újonnan diagnosztizált tejcukor- és lisztérzékenysége áll. Az énekesnő emellett azt is elmondta, hogy mióta a betegségek miatt szükséges diétát betartja, sokkal jobban érzi magát, sőt annyira belelkesült, hogy egyenesen azt javasolta: mindenki próbálja ki a gluténmentes étrendet, mert jót tesz az alaknak, a szellemi egészségnek és a bőrnek is. A dietetikusok szerint azonban jobb lett volna, ha tartja a száját, mert butaság, amit mondott, és aki rá hallgat, az árt magának.

"Semmi sem bizonyítja, hogy az effajta diéta segít a fogyásban. Sőt a gluténmentes étrenden élők sokszor éppen hízni kezdenek, mert ezeknek az ételeknek gyakran nagyobb a zsír- és cukortartalma" - mondta el az egyik szakember, Rachel Begun. Ráadásul ez csak a probléma egyik fele, ugyanis az ilyen diétás élelmiszerekből sok fontos összetevő hiányzik. "Vizsgálatokkal is igazolták már, hogy a gluténmentes étrend több tápanyagban szegény - nyilatkozta egy másik dietetikus, Karen Ansel. - Hiányzik belőle például a vas, a cink és a B-vitamin több fontos fajtája is, vagyis senkinek nem javasolt, hogy kipróbálja, ha nem muszáj."

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára