Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2014. Július 14. 15:50, hétfő | Belföld
Forrás: (MÁV-Start Zrt.)

EFOTT: hosszabb vonatok Miskolcra és vissza

EFOTT: hosszabb vonatok Miskolcra és vissza

InterCity-vel komfortosabb, elővételben megváltott helyjeggyel biztosabb a kiválasztott vonaton az utazás.

Több kocsival megerősített vonatokkal és helyszíni információs szolgálattal készül a MÁV-START az idei EFOTT-ra. A rendezvény bejáratához közel a MÁV-START munkatársai menetrendi és díjszabási felvilágosítással is várják a fesztiválozókat: a kitelepült segítőket július 17-től 19-ig 11 és 19 óra között kereshetik kérdéseikkel a vasúton utazók. Folyamatosan figyelni fogja a rendezvény idején az utasforgalmat a MÁV-START az érintett vonalakon, és ahol szükséges és lehetséges, ott további kocsikkal erősíti a vonatokat.

Miskolctapolca ad otthont az idei EFOTT-nak (Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója). Miskolc vasúti megközelítése minden időszakban sűrű menetrendi kínálatú, hiszen Budapestről óránként, Debrecenből kétóránként indulnak vonatok a borsodi megyeszékhelyre. A fesztivál ideje alatt négy szerelvényt biztosan megerősít a MÁV-START: a július 15-én 16 órakor a Budapest Keleti pályaudvarról induló (528-as) sebesvonatot, a július 18-án 16:30-kor a Keleti pályaudvarról induló (IC 506-os) számú Sajó InterCity-vonatot, a július 19-én 9:30-kor a Keleti pályaudvarról induló (IC 564-es) Jázmin InterCityt, valamint a július 20-án 05:35-kor a Miskolc-Tiszai pályaudvarról induló (529-es) sebesvonatot.

Biztos ülőhelyet és komfortosabb utazást jelent, ha a fesztiválozók az InterCity-ket választják a vonatozáshoz. Ezen felül a helyjegyek előzetes értékesítéséből látja a MÁV-START, hogy milyen időszakban, milyen útvonalon lesz szükség további erősítésre. Aki teheti, váltsa meg a menetjegyét már elővételben, így elkerülhető a csúcsforgalom idején a pénztáraknál kialakuló sorban állás is.

Miskolc-Tiszai pályaudvarról közvetlen buszjáratok szállítják az utasokat a fesztivál helyszínére, erről részletes információ a Miskolci Közlekedési Vállalat Zrt. honlapján (www.mvkzrt.hu) olvasható.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.