Városlista
2024. május 12, vasárnap - Pongrác

Hírek

2022. Február 07. 12:41, hétfő | Helyi
Forrás: Nagy Benjámin sajtóreferens

Drámai Kosársuli-vereség a szezon egyik legjobb meccsén

Drámai Kosársuli-vereség a szezon egyik legjobb meccsén

A Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli felnőttcsapata a MEAFC-Miskolcot fogadta az NB I/B Zöld csoportjának 19. fordulójában.

Az odavágót a miskolciak nyerték ősszel, akik remek formát mutattak az utóbbi időszakban és a 2. helyen állnak a tabellán, míg a Kosársulinak fontos lett volna a győzelem, hiszen a 9. hely nem ér felsőházi rájátszást, és a közvetlen riválisnak számító győriek nyertek csütörtökön a Bonyhád ellen.

Nagyon ellentétesen alakult az első negyed, hiszen Burko és Varga Ákos villanásával kezdődött a meccs, amire a miskolciaktól előbb egy 10-0-s, majd egy 8-0-s széria jött válaszként (6-18). A vendégek jó védekezését végül a negyed második felében triplákkal sikerült feltörni, hiszen előbb Varga Ákos, majd Borbáth és Varga Zalán is elsüllyesztett egyet-egyet, ráadásul saját palánk alatt is feljavult a játék, így hamar ismét nyílttá vált a meccs (15-19).

A második negyedben szinte végig megmaradt a különbség, hiszen hol a sárga, hol a kék mezeseknek voltak erősebb periódusai, a kisebb hibákat pedig egyik csapatnak sem sikerült igazán kihasználni. Bálint vette hátára a pontjaival a Kosársulit, 28-31-nél pedig reális esély adódott a fordításra – ehelyett újra elhúzott a Miskolc, és az előnyüket egészen a félidőig megőrizték (37-42).

A szünet után aztán hamar fordult a játék képe. Burko zsákolása adta meg az alaphangot a 8-0-s rohamhoz, Bodócsi kettesénél már vásárhelyi előnyt mutatott az eredményjelző (43-42), végül majd’ négy perc után szerzett kosarat ismét a Miskolc. Innen lendült bele igazán mindkét együttes, és színvonalas, izgalmas utolsó negyedóra kezdődött: előbb Szögi és Kozák vezetésével 55-49-re léptek el a vendégek, majd Bálint hárompontosa nyitotta a Kosársuli 10-0-s másfél percét, amihez Burko parádés centerjátéka és az okos asszisztok is kellettek.

63-59-ről indult a záró játékrész, aminek második percében, 66-61-es vásárhelyi előnynél egy eléggé megkérdőjelezhető bírói ítélet miatt kiállították Bálintot. Innen jött egy rövidzárlat, a miskolciak fordítottak (66-67), de a Kosársuli nem adta fel és harciasan küzdve, Burko vezetésével hamar újra változtatott az eredményen. Pavlovic két kettőpontosa után, 76-67-nél, két és fél percre a végétől úgy tűnt, eldőlhet a meccs, de előbb Tóth kosarai hozták vissza a minden mindegy játékba kezdő vendégeket, aztán Kozák szórt egy hármast, Cseh közelije pedig már az egyenlítést jelentette (76-76). Az utolsó percre fordulva időt kért Utasi Gábor, majd Nánási büntetőjével a Kosársulié volt az előny – utoljára, hiszen előbb Tóth tört be sikeresen, majd Varga Ákos távolija kipattant a gyűrűről, a fordulásból a ziccert pedig Ragályi fejezte be. 1,2 másodperce ugyan még maradt a vásárhelyi csapatnak, ám az újabb időkérést követően Pavlovic dobása kimaradt, így 80-77-tel a miskolciak nyerték meg a meccset.

Nem érdemelt vereséget a Kosársuli, de az alapszakasz hét hátralévő meccsén így már nem nagyon szabad hibázni, hogy meglehessen valamelyik hely a felsőházi rájátszásban…

NB I/B Zöld csoport, 19. forduló:

Bodrogi Bau Vásárhelyi Kosársuli-MEAFC-Miskolc 77-80 (15-19, 22-23, 26-17, 14-21)

Hódtói Sportcsarnok, 250 néző. Vezette: Radnóti, Földi, Téczely

Kosársuli: Varga Á. 9/3, Bodócsi 5, Varga Z. 7/3, Pavlovic 6, Burko 23
Cserék: Bálint 20/9, Borbáth 6/6, Nánási 1, Knyur -
Vezetőedző: Utasi Gábor

Miskolc: Szögi 12, Kozák 23/6, Tóth 18/9, Ragályi 9, Cseh 7
Cserék: Csák 4, Lajsz 4, Pintér 2, Orliczki 2
Vezetőedző: Váczi Péter

Utasi Gábor értékelése: „Nem tudom, hogy fejben nem voltunk elég erősek, vagy a rutin hiányzik, de úgy érzem, megnyerhettük volna ezt a mérkőzést, ha bármelyik megvan a kettő közül… Sajnálom, hogy egy ilyen jó meccsen vesztesen hagytuk el a pályát.”

Az U20-asok 56-41-es félidő után 110-67-re verték a miskolciakat, így megerősítették a 4. helyet a tabellán. Knyur, Megyesi és Borbáth is húsz pont fölé jutott, Megyesi emellett 17 lepattanót szedett.

Folytatás jövő vasárnap a Bonyhád otthonában.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 11. 07:03, szombat | Bulvár

A Magna Carta egyik példányának vitrinjét próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták Londonban

Az angol-brit alkotmányosság ősi jogforrása, a Magna Carta egyik példányának tárolóját próbálták összetörni környezetvédelmi aktivisták pénteken a londoni brit nemzeti könyvtárban.

2024. Május 11. 07:02, szombat | Életmód

EU20 - Koncertek, futóverseny, családi programok az évfordulón

Egész napos fesztivállal, benne futóversennyel, koncertekkel, családi programokkal várják a közönséget május 12-én a fővárosi Szabadság téren Magyarország EU-csatlakozásának 20. évfordulója alkalmából.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Belföld

Magyar-kínai együttműködés a vasúti járműgyártás területén

Együttműködési megállapodást írt alá az Acemil Zrt. a világ egyik legnagyobb mozdony- és motorvonat-gyártójával, a kínai CRRC Zhuzhou Locomotive Co. Ltd.-vel - tájékoztatta a magyar társaság pénteken az MTI-t.

2024. Május 11. 07:00, szombat | Külföld

Az Egyesült Államok újabb 400 millió dollár értékű hadifelszerelést küld Ukrajnába az orosz offenzíva elleni védekezéshez

Az Egyesült Államok 400 millió dollár (mintegy 170 milliárd forint) értékű újabb fegyverszállítmányt és katonai felszerelést küld az ukrán hadsereg számára, közvetlenül a hadszíntérre.