Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2016. November 06. 11:23, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

Drágulnak a lottójátékok

Drágulnak a lottójátékok

A Szerencsejáték Zrt. közlése szerint az ötöslottó, a hatoslottó, a skandináv lottó, a joker és a puttó játékainak részvételi szabályai november 6-tól megváltoznak, a legfontosabb az,

hogy a játékok ára egységesen 250 forintra emelkedik.

A Szerencsejáték Zrt. MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a több sorsolásra érvényes, öthetes szelvényeket (az ötöslottó, joker, hatoslottó, skandináv lottó esetében) már korábban, október 9-től kezdődően érintette a változás.

Kitértek arra: a díjakkal együtt emelkednek a játékban megnyerhető összegek is. A joker árával együtt például jelentősen emelkedik a fix nyeremények összege, a puttónál pedig a tétekkel együtt nő a megnyerhető összeg: az elérhető főnyeremény 12,5 millió forintra emelkedik.

A lottójátékok esetében az árak emelésével, így a nyereményalap növekedésének köszönhetően dinamikusabb lesz a halmozódás, hétről hétre még nagyobb - akár rekordösszegű - főnyeremények is elképzelhetők.

Az MTI érdeklődésére közölték: a Szerencsejáték Zrt. 2015-ben rekordévet zárt, a társaság árbevétele meghaladta a 350 milliárd forintot. A 2016-os árbevételről közölték: egyértelműen tapasztalható, hogy idén a bukmékeri fogadások keresletének növekedése miatt - főként a labdarúgó Európa-bajnokságnak, a jelentős labdarúgó bajnokságoknak, a fogadópontoknak, az információs és tartalomszolgáltatási fejlesztéseknek, a kiemelkedő eseményszámnak, az élő fogadásnak, a tippmixradar okostelefon alkalmazásnak, illetve a promócióknak köszönhetően - a fogadások részaránya megközelítette a teljes árbevétel felét, mintegy 45 százalékot ér el.

A 2016-os év egyik jellegzetessége, hogy a nagyobb számsorsjátékok esetében (ötöslottó, hatoslottó, skandináv lottó) meglepően sok szerencsés nagynyertes volt, az ötöslottó főnyereményét idén eddig már 6 alkalommal nyerték meg 464 millió és 1,5 milliárd forint közötti nyereményekkel. A hatoslottón 8 alkalommal, a skandináv lottón pedig 7 alkalommal örülhettek a főnyereménynek - közölte a Szerencsejáték Zrt.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.

2024. Április 18. 14:27, csütörtök | Belföld

Kis és közepes vállalkozók kaphatnak teret az eMagon

Együttműködést kötött a VOSZ és az eMAG a magyar kkv-k online értékesítési csatornáinak fejlesztésére