Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2016. Január 08. 09:07, péntek | Helyi sport
Forrás: Martonosi János-sajtófőnök

Dr. Elek András: „Továbbra is a felsőház a cél!”

Dr. Elek András: „Továbbra is a felsőház a cél!”

Túl van az ünnepi pihenőn a Vásárhelyi Kosársuli NBI B csoportos együttese. A kék-sárgák már teljes gőzzel készülnek a következő, Budafok elleni hazai bajnokijukra.

A felkészülésről, és a szezon eddigi 10 meccséről dr. Elek András edzőt kérdeztük.

- Az utolsó meccsüket december 21-én hétfőn játszotta a Vásárhelyi Kosársuli. Gondolom volt egy kis pihenő. Mikor sikerült újra összerántani a gárdát az ünnepek után?

- Két hét teljes pihenő volt a kosáredzéseket tekintve, de mindenki “karban tartotta” magát más mozgásformával. Január 4-én hétfőn kezdtünk.

- Mit kért a fiúktól, min gondolkodjanak el a pihenő alatt a felemás első 10 fordulót követően?

- A december 21-i pesti meccs után, amelyen nagyon jó játékkal, remekül védekezve nyertünk meg – a Gabányi csarnoktól két háztömbnyire egy sörözőben beszélgettünk. Mindenkitől kértem, hogy gondolkozzon el, hiszen ettől a nagyon erős kerettől sokkal több várható el. Az 5-5 kimondhatatlan csalódás mindenki számára. Igazából 10-0 is lehetett volna, de minimálisan 8-2. Sem csapatként, sem egyénileg nem remekeltek. Ez utóbbit az MKOSZ ranglisták is bizonyítják. Személy szerint én sokkal jobb védekezést vártam, és magabiztosabb támadójátékot. Ráadásul egyetlen meccsen sem “játszottuk” a kosárlabdát, hanem szenvedve, erőlködve nyertünk vagy vesztettünk.

- Tavaly elkényeztették a szurkolókat, minden előzetes elképzelést felülmúlt a felnőtt csapat az alapszakasz győzelemmel. A 2015-16-os szezonban 5-5 a mérleg és a 6. helyen tanyáznak a tabellán. Mi az oka a látszólagos visszaesésnek?

- Egy összeszokott, rutinos, magabiztos csapat helyett egy bizonytalan, helyét nem találó, sok fiatallal felálló társaság lépett pályára hétről-hétre. Sokan keresik a helyüket, talán túlzottan is bizonyítani akarnak. Ráadásul rettentő rossz sorsolást kaptunk, még alig ismertük egymást – amikor rögtön a három legerősebb csapattal kezdtünk. Az első két mérkőzést ezért vesztettük el. A nagyon fájó miskolci és tiszaújvárosi vereség egyértelműen a hosszú, nyomorúságos utazás miatt volt. Sajnos nincs arra pénzünk, hogy kényelmesen, nagybusszal utazzunk. A Honvéd elleni hazai vereség pedig az addigi rossz szereplés miatti önbizalom hiány következménye volt. És a kötelező u20-as játékos szerepeltetéséből sem jöttünk ki eddig túl jól.

- Igencsak megújult a keret, de az elmúlt fordulókban azért már mintha az látszott volna, hogy kezd összeállni a csapat. Hol tart ez a folyamat?

- Reméljük jövő héttől már egy egységes, mindenkit szétvédekező csapat fog pályára lépni – amelyben mindenki tudja, hogy hol a helye és mi a feladata.

- A szezon előtt a felsőházi rájátszás volt a cél. Hozzá kell tenni, hogy mintha kiegyenlítettebb lenne a mezőny, mint tavaly. Elérhető még a legjobb négybe jutás?

- Sajnos mindenki erősödött, mi meg gyengültünk. Ráadásul az elvártnál (és talán a reálisnál) kevesebb meccset nyertünk. Így nehéz lesz, de nem lehetetlen. Azon vagyunk, azon leszünk, hogy bejussunk a legjobb négybe.

- A keret elég jó összetételűnek tűnik kívülről. Milyen biztató jeleket lát az alapszakaszban hátralévő 12 forduló előtt?

- Az akarat megvan, Utasi Gabi nagyon jó edzéseket tart, mindenki hajt. Persze egy pszichológus tényleg jó lenne.

- Január 16-án a kilencedik Budafokot fogadják a Hódtói Sportcsarnokban. Nyilván a győzelem megszerzését várja Önöktől mindenki, de az sem mindegy hogyan sikerül győzni. A mutatott játékban, mivel lenne elégedett?

- Mindenképp nyerni fogunk, mégpedig jó játékkal! Amennyiben az általam elvártak szerint védekezünk, és kosaraink legalább felét rendezetlen védelem ellen tudjuk elérni, akkor elégedett leszek. Igazából azonban nem az számít, hogy mit szeretnék én és mivel lennék boldog, hanem az, hogy a játékosok élvezzék a játékot, játsszák a kosárlabdát, örüljenek saját és társaik jó teljesítményének. És a közönség úgy menjen haza, hogy látott egy jó meccset, amit ráadásul megnyert csapata, a Kosársuli.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.