Városlista
2020. július 14, kedd - Őrs

Hírek

2016. Június 01. 19:35, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Dolgozói bérlet mellé 33 százalékos vasúti kedvezmény

Dolgozói bérlet mellé 33 százalékos vasúti kedvezmény

Nyári akcióval jutalmazza ingázó utasai hűségét a MÁV-START.

Szeptember 30-áig 33 százalékos kedvezménnyel utazhat a MÁV-START belföldi hálózatán, aki utazása megkezdésekor érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkezik. A vasúttársaság nyári akciója lehetőséget ad a naponta vagy rendszeresen ingázóknak arra, hogy a következő négy hónapban az ország egyéb pontjaira is – legyen az a Balaton, a Velencei-tó, a Mátra vagy más úti cél – kedvezményesen elvonatozzanak.

Az érvényes dolgozói vasúti bérletek tulajdonosai tehát június 1. és szeptember 30. között bármely belföldi célállomásra – kivéve a GYSEV vonalait – 33 százalékos, kedvezményes árú menetjegyet válthatnak. Ehhez a megváltott jegy érvényességének első napján kell érvényes, tetszőleges viszonylatra szóló, a saját nevükre (igazolvány számukra) kiállított dolgozói vasúti bérlettel rendelkezniük. A kedvezményes menetjegyen a bérlet számát mindenképpen fel kell tüntetni, ez az érvényesség feltétele.

A kedvezmény másodosztályra vehető igénybe. Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni. Gyorsvonati pótjegyköteles vonaton történő utazáshoz az önálló gyorsvonati pótjegyet meg kell váltani. A kedvezményes árú menetjegy viszonylata a bérlet viszonylatától természetesen teljesen független is lehet, érvényességi ideje megegyezik az azonos távolságra váltható teljes árú menetjegyével. Az érvényesség legkésőbbi kezdete szeptember 30.

Aki tehát dolgozói vasúti bérletesként a nyáron, illetve szeptemberben belföldi pihenésre, városnézésre vagy rokonlátogatásra készül, annak érdemes a vasutat választania.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 13. 14:41, hétfő | Helyi

Teljes útlezárás az 5-ös számú főúton

Személyi sérüléses baleset történt az 5-ös főút 151-es kilométerszelvényében, Szeged és Balástya között.

2020. Július 13. 14:37, hétfő | Helyi

Körözött Audi rendőrkézen

A Csongrád-Csanád megyei rendőrök a spanyol hatóságok által körözött személyautót foglaltak le Csanádpalotánál.

2020. Július 13. 14:35, hétfő | Helyi

Családi események Hódmezővásárhelyen

A Családi események keretében minden hét elején az elmúlt héten született gyermekekről, a házasságkötésekről és az elhalálozásokról tájékoztatjuk a Tisztelt Olvasókat.

2020. Július 13. 14:28, hétfő | Helyi

Hétfőn egy vágányon újraindult a vonatközlekedés Nagymaros és Szob között

Július 13-án, hétfőn Nagymaros és Szob között a Szent Mihály-hegyhez közelebbi vágányon – 40 km/h-s sebességkorlátozással – újraindul a vonatközlekedés.