Városlista
2019. november 21, csütörtök - Olivér

Hírek

2016. Június 01. 19:35, szerda | Helyi
Forrás: MÁV Magyar Államvasutak Zrt. KOMMUNIKÁCIÓS IGAZGATÓSÁG

Dolgozói bérlet mellé 33 százalékos vasúti kedvezmény

Dolgozói bérlet mellé 33 százalékos vasúti kedvezmény

Nyári akcióval jutalmazza ingázó utasai hűségét a MÁV-START.

Szeptember 30-áig 33 százalékos kedvezménnyel utazhat a MÁV-START belföldi hálózatán, aki utazása megkezdésekor érvényes dolgozói vasúti bérlettel rendelkezik. A vasúttársaság nyári akciója lehetőséget ad a naponta vagy rendszeresen ingázóknak arra, hogy a következő négy hónapban az ország egyéb pontjaira is – legyen az a Balaton, a Velencei-tó, a Mátra vagy más úti cél – kedvezményesen elvonatozzanak.

Az érvényes dolgozói vasúti bérletek tulajdonosai tehát június 1. és szeptember 30. között bármely belföldi célállomásra – kivéve a GYSEV vonalait – 33 százalékos, kedvezményes árú menetjegyet válthatnak. Ehhez a megváltott jegy érvényességének első napján kell érvényes, tetszőleges viszonylatra szóló, a saját nevükre (igazolvány számukra) kiállított dolgozói vasúti bérlettel rendelkezniük. A kedvezményes menetjegyen a bérlet számát mindenképpen fel kell tüntetni, ez az érvényesség feltétele.

A kedvezmény másodosztályra vehető igénybe. Első osztályon való utazáshoz a kocsiosztály-különbözetet, feláras vonatra a felárat meg kell fizetni. Gyorsvonati pótjegyköteles vonaton történő utazáshoz az önálló gyorsvonati pótjegyet meg kell váltani. A kedvezményes árú menetjegy viszonylata a bérlet viszonylatától természetesen teljesen független is lehet, érvényességi ideje megegyezik az azonos távolságra váltható teljes árú menetjegyével. Az érvényesség legkésőbbi kezdete szeptember 30.

Aki tehát dolgozói vasúti bérletesként a nyáron, illetve szeptemberben belföldi pihenésre, városnézésre vagy rokonlátogatásra készül, annak érdemes a vasutat választania.

Ezek érdekelhetnek még

2019. November 20. 16:04, szerda | Helyi

Az Őszi Tárlaton jártak a mozgás barátai

A 66. Vásárhelyi Őszi Tárlaton, a hódmezővásárhelyi Alföldi Galériában tettek látogatást a szegedi Magyar Reumabetegek Egyesülete, Domokos József Reuma Klub tagjai.

2019. November 20. 15:56, szerda | Helyi

A MÁV idén is csatlakozott a Gyermekjogok Világnapjához

A MÁV idén is csatlakozott az UNICEF Gyerekhang kampányához, amellyel a gyermekjogok fontosságára hívja fel a figyelmet a vasúttársaság is.

2019. November 20. 15:52, szerda | Helyi

Körözött luxusautók Röszkén

A rendőrök a magyar és a lengyel hatóságok által körözött gépkocsikat foglaltak le a Csongrád megyei határátkelőhelyen.

2019. November 20. 15:44, szerda | Helyi

Tizenkét illegális migráns Röszkén

Jogellenesen próbált meg bejutni az országba tizenkét migráns Csongrád megyében. A rendőrök feltartóztatták, majd az ideiglenes biztonsági határzárhoz kísérték őket.