Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2013. Január 06. 05:00, vasárnap | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

Döcögve, de megkezdték működésüket Békés megyében a járási hivatalok

Döcögve, de megkezdték működésüket Békés megyében a járási hivatalok

Békés megyében a kisebb zökkenők ellenére rendesen tudták fogadni az ügyfeleket. Ugyanakkor a háttérmunka nem volt teljesen zavartalan, péntekig még sok helyen csak pakolták azokat az eszközöket, így például számítógépeket, melyek az önkormányzatoktól a megállapodások értelmében a kilenc járási hivatalnál landoltak - írja a Békés Megyei Hírlap.

Békéscsabán nem merült fel probléma az átalakítások miatt. Az okmányiroda ugyanott működik, ahol eddig, az ügyfeleknek ráadásul pozitívum, hogy a korábbi nyitva tartási idő helyett reggel 8-tól este 8 óráig mehetnek ügyes-bajos dolgaikkal. A járási hivatal megalakulásával szinte csak annyi teendő volt, hogy a békéscsabai körzethez tartózó településekről bevigyék az aktákat.

Orosházán zökkenőmentesen kezdte meg működését a járási hivatal. Az ügyfélforgalom az okmányirodai részen az ilyenkor megszokott nagyságrendű volt, szép számban érkeztek a hatósági osztályra is elsősorban az egyes szociális ellátásokkal: közgyógyellátással, ápolási díjjal, egészségügyi szolgáltatásra való jogosultság megállapításával kapcsolatosan – tájékoztatott Lustyikné dr. Papp Anikó hivatalvezető.

A Szabadság tér 3. szám alatt, a földszinten található az okmányiroda, az első emeleten a hatósági és a működést támogató osztály. Egy könnyebben megközelíthető helyre, a második emeletre költözik a gyámhivatal. Jelenleg a legfontosabb feladat a szervezeti rendszer megfelelő kiépítése, a települési ügysegédi szolgálat hatékony kialakítása, hogy a szolgáltatások gyorsan és egyszerűbben biztosíthatóak legyenek.

Sarkadon egy A/4-es papírra írták fel, hogy mi hiányzik, a lap nagyrészt megtelt. Az ügyfelek azonban ebből szinte mit sem érzékelnek, szerda óta megy az ügyintézés, igaz, a háttérmunka azért nem teljesen zökkenőmentes. Az átköltözés miatt még aktákat, számítógépeket pakoltak, a sarkadi járáshoz tartozó községekből is csak pénteken dobozolták be az eszközöket, amik a megállapodás szerint átkerülnek az önkormányzatoktól.

Minden kérdőjeles. Kinek kell feladni a levelet? Ki takarít? – vetette fel az egyik munkatárs. Összességében úgy értékelik a dolgozók, az első napok egy próbaidőszaknak felelnek meg, vannak hiányosságok, de fokozatosan beindul a gépezet. Pénteken már volt iktatóprogram is, igaz, négy munkatárs még egy bélyegzőt használt. A volt kisiskola, a járási hivatal épülete makulátlan, tiszta és rendezett, csak be kell lakni és pakolni mindent a helyére.

Szeghalmon minden zavartalanul megy. Az okmányiroda egyelőre maradt a régi helyén, még nem költözött át a Nagy Miklós utcára, ugyanazokkal a munkatársakkal és eszközökkel dolgoznak, mint tavaly is. Az ügyfelek a változásból semmit sem érzékeltek, a megszokott rend szerint folyik az ügyek intézése.

Macsári József polgármester elmondta, amíg a városháza épületében marad a járási hivatal egy része, a rezsi költségei arányosan oszlanak meg. Hangsúlyozta: a legfontosabb, hogy az ügyfeleket mindenben ki lehessen maradéktalanul szolgálni, ezért amiben lehet, segítik a járási hivatal működését.

Címkék: járási hivatal

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során