Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2015. Október 14. 13:43, szerda | Belföld
Forrás: MÁV Zrt.

Díjmentes vasúti utazás az Open Day rendezvényre látogató egyetemistáknak

Díjmentes vasúti utazás az Open Day rendezvényre látogató egyetemistáknak

Díjmentes utazási lehetőséget biztosít a MÁV-START és a GYSEV az október 15-i „Open Day” eseményre, a 2015. évi ITU Telecom World Konferencia zárónapjára utazó egyetemistáknak és főiskolásoknak.

A díjmentes utazási lehetőség a Déli, a Nyugati és a Keleti pályaudvarokra, valamint Kelenföld, Zugló, Kőbánya-Kispest és Kőbánya felső állomásokra vehető igénybe. A rendezvény helyszíne a budapesti Hungexpo.

A díjmentes utazási kedvezmény kizárólag másodosztályon érvényes, első osztályon a teljes árú kocsiosztály-különbözeti díjat meg kell fizetni. A feláras vonatok felár megváltása nélkül vehetők igénybe, a helybiztosítással közlekedő vonatokon csak a szabadon maradt ülőhelyek foglalhatók el.

A díjmentes utazási kedvezmény legkorábban október 14-én érvényes, és az utazást legkésőbb október 16-án éjfélig be kell fejezni.

A rendezvény résztvevőinek az ITU által biztosított regisztrációs e-mailt kinyomtatva – a diákigazolvánnyal együtt – az utazás alkalmával a vonaton fel kell mutatni. Visszaútban a rendezvényen kapott névre szóló belépőt is be kell mutatni. A kedvezmény kizárólag a hallgató lakhelye vagy iskolájának székhelye és Budapest viszonylatában vehető igénybe.

A kedvezmény független a hallgatói jogviszony fajtájától, a felsőoktatási intézmény által kiadott nappali/esti/levelező tagozatos diákigazolványok és a lent felsorolt nemzetközi felsőfokú iskolák által kiadott diákigazolványok alapján vehető igénybe.

Külföldi résztvevő esetén a magyar határállomástól Budapest-Déli, Nyugati, Keleti, Kelenföld, Zugló, Kőbánya-Kispest és Kőbánya-Felső állomásokig és vissza érvényes a díjmentesség az alábbi egyetemekről: Babes-Bolyai Tudományegyetem (Kolozsvár), II. Rákóczi Ferenc Kárpátaljai Magyar Főiskola (Beregszász), Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (Marosvásárhely), Selye János Egyetem (Révkomárom), Szabadkai Műszaki Szakfőiskola (Szabadka), Újvidéki Egyetem (Szabadka), Ungvári Nemzeti Egyetem (Ungvár), Konstantin Filozófus Egyetem Közép-európai Tanulmányok Kara (Nyitra).

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 17:27, hétfő | Belföld

Állami látogatásra Magyarországra jön a kínai elnök

Sulyok Tamás köztársasági elnök és Orbán Viktor miniszterelnök meghívására állami látogatásra Magyarországra érkezik május 8-án Hszi Csin-ping kínai államfő

2024. Április 29. 15:00, hétfő | Belföld

EMBERTELEN PODCAST

AI-ok randiznak a Betone új podcastjában

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: