Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2018. Április 08. 13:46, vasárnap | Helyi
Forrás: Karitáció Egészségügyi Szociális és Kulturális Alapítvány

Díjazták a bohócdoktornak öltözött gyerekeket

Díjazták a bohócdoktornak öltözött gyerekeket

Putnok - bohócdoktornak, illetve vidám bohócnak öltöztek a gyerekek a nemrég lezajlott farsangi időszakban.

A Karitáció Alapítvány óriási megtiszteltetéssel és örömmel fogadta, hogy az „Öltözz a farsangon bohócdoktornak” pályázati felhívására az egész országból érkeztek maskarás képek. A 2008 óta sikeres bohócdoktor kórházi támogató program a gyerekek számára érzékenyítően hatott. Kreativitással és nagy szorgalommal mutatták be a pályázaton induló gyerekek és nevelőik azt, hogy ők milyennek gondolják a bohócdoktorkodást.

A gyerekek által beküldött fotók ahttp://www.facebook.com/Bohocdoktorok oldalon megtekinthetőek. A bohócdoktor jelmezes fotók beküldői között értékes könyvek, színezők, sportszerek és természetesen édesség került kiosztásra.

A bohócdoktorok április elején meglátogatták a putnoki Serényi László Általános Iskola 1/b és a 3/b osztályok tanulóit, ahova személyesen vitték el a bohócdokik a gyerekeknek a nyereményeket. A díjátadón a növendékek nagy örömmel fogadták a bohócdoktorokat, beszélgetés közben szóba került az egészséges életmód fontossága, a sport szeretete, az egészséges táplálkozás jelentősége annak érdekében, hogy a betegségek megelőzhetőek legyenek.

Bohócdoktorok a betegekért

Gere Anikó Mónika alapítványi munkatárs elmondta: "a Bohócdokik az egész országból várják az intézmények felkéréseit, ahol a vidámított kórteremben zenés egy órát biztosítanak a beteg gyerekeknek." A bohócok a zene, móka mellett lufival és nevetéssel örvendeztetik meg a gyerekeket. A bohócdoktorok rendelése kórházakban, rendelőintézményekben, otthonokban ingyenes. Éppen ezért is fontos a társadalmi megbecsülésként a 19560540-1-06 adószámra felajánlható adó 1%, illetve a CIB. 10700062-48244909-51100005 bankszámlaszámra eljuttatható adomány. Együtt csodákra vagyunk képesek, így a gyerekek angyali nevetése talán nem várt gyógyulást is hozhat…

Ép testben ép lélek - tartja a közmondás, és valóban: a testi és lelki erőnlét szorosan összefügg. Nem csak a test a fontos, hanem a szellem egészségével is sűrűbben kell foglalkozni, még egészségesen is. Akkor még sokkal jobban, ha egy gyermek a testet megpróbáltató betegséggel küzd vagy a gyógykezelés mellékhatásai kritikus állapotúra rontják a szellemet. Itt lép közbe segítő munkájával a Karitáció Alapítvány Gyógyító Bohócdoktor Csapata.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.