Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Április 27. 12:37, szerda | Helyi
Forrás: Szöveg és fotó: Horváth Gábor hadnagy

Diákok az akadálypályán

Diákok az akadálypályán

A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi Zrínyi Miklós laktanyájában idén is megrendezték a pályaorientációs vetélkedőt.

2012. novemberében a Bercsényi Miklós Honvéd Nyugállományú Klub a már akkor is működő Katonasuli programmal összefogva szervezte meg az első megmérettetést az általános iskolás 7-8. osztályos tanulók részére.

A katonai témájú feladatoknak nem titkolt szándéka, hogy a fiatalok kedvet kapjanak e nem mindennapi pálya iránt és képet alkothassanak arról, hogy a katonai feladatok magas szintű elsajátításához a későbbiekben még mi mindenről kell majd tanulniuk, illetve milyen gyakorlati képességekre és tudásra kell majd szert tenniük.

A versenyt Hazadi János őrnagy, a Társadalmi Kapcsolatok Alosztály alosztályvezetője nyitotta meg. A feladatok ismertetése után a hat hódmezővásárhelyi csapat neki is vágott a számukra nem mindennapi megmérettetéseknek.

Az akadálypálya kijelölt elemeinek teljesítése után a kötélhídon kellett bizonyítaniuk a fiataloknak. A gyakorló kézigránát célba dobásánál valamint a légpuska lövészeten az ügyességükről adtak számot a diákok, majd az elméleti tesztkérdéseknél a lexikális tudás került felmérésre.

Amíg a szervezők összeszámolták a pontokat, a versenyzőknek lehetőségük nyílt a határvédelembe bevont helikopter megismerésére.

Minden résztvevő csapat emléklapot, az első három helyezett azonban oklevelet és díjazást is haza vihetett. Ám az igazi győztes mégiscsak a Magyar Honvédség, mert újabb fiatalok nyerhettek bepillantást a katonák mindennapjaiba és pár év múlva a mostani versenyzők talán már egyenruhában térhetnek vissza a laktanyába.

I. helyezett: Kertvárosi Katolikus Általános Iskola.
II. helyezett Liszt Ferenc Ének-Zenei Általános Iskola
III. helyezett Varga Tamás általános Iskola


Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.