Városlista
2024. június 16, vasárnap - Jusztin

Hírek

2017. Február 22. 16:21, szerda | Helyi
Forrás: Török Anita sajtóreferens

Démétér Ház életét és működését bemutató vándor fotókiállítás Hódmezővásárhelyre érkezik

Démétér Ház életét és működését bemutató vándor fotókiállítás Hódmezővásárhelyre érkezik

Évente 45-50 gyermeken végeznek életmentő beavatkozást a budapesti Szent László Kórház Gyermek-hematológiai és Őssejt-transzplantációs Osztályán.

A csontvelő-átültetést követő néhány hetes időszakban a régi csontvelő már nem, az új még nem működik, a betegek gyakorlatilag immunrendszer nélkül élnek, ezért ezt az időszakot steril elkülönítőben töltik. A 2006-ban létrejött Démétér Ház térítésmentes szállást biztosít a budapesti csontvelő-transzplantációs osztályon kezelt gyerekeknek és családtagjaiknak. A ház jelenleg 9 lakóegységből áll, ami már nem elegendő, szeretnék bővíteni. Ennek finanszírozására gyűjtést kezdeményeztek, valamint útjára indítottak egy vándorkiállítást Koszticsák Szilárd, az MTVA/MTI fotóriporterének képeiből, amelyek a Démétér Ház életét és működését mutatják be.

A jótékony kezdeményezés országos fővédnöke Novák Katalin, az EMMI család- és ifjúságügyért felelős államtitkára. Csongrád megyei fővédnökei Kakas Béla, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke és dr. Juhász Tünde, a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja.

Hódmezővásárhelyre 2017. február 24-én, pénteken érkezik a vándorkiállítás.

Program:

14.30 órakor - Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere ellátogatnak a Magvető utca óvodába, ahol Csongrád megyében egyedülálló módon fogadnak látás- és hallássérült gyerekeket is.

Helyszín: Hódmezővásárhely, Magvető utca 2.

15.30 órakor - Ilyen a box című fotókiállítás megnyitója

Köszöntőt mond:

Almási István, Hódmezővásárhely polgármestere

Beszédet mondanak:

  • Novák Katalin államtitkár
  • Sedlák Gabriella, a Démétér Alapítvány programigazgatója
  • dr. Juhász Tünde kormánymegbízott
  • Kakas Béla, a megyei közgyűlés elnöke
  • Koszticsák Szilárd, az MTI fotósa.

Helyszín: Hódmezővásárhely, polgármesteri hivatal díszterem

A hódmezővásárhelyi kiállítás védnöke dr. Lázárné Megyeri Zita, a Tiszta Szívvel Egyesületért Közhasznú Alapítvány elnöke és a Korábban Érkeztem Alapítvány kuratóriumi tagja.

A rendezvény díszvendége a székkutasi Borbély Patrik, a Démétér Ház egykori lakója, a vándorkiállítás arca, aki a sikeres csontvelő-transzplantációt követően újra egészséges.

A kiállítás megnyitóját követően a fotók 2017. március 3-ig, péntekig a hódmezővásárhelyi Gyarmati Dezső Sportuszodában tekinthetők meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 25. 08:00, szombat | Helyi

Kiütötte az Ajka Kristályt a Perutz

A pápai csapat a szezon utolsó idegenbeli mérkőzését Ajkán játszotta, ahol a házigazdákat magabiztosan, 6-1 arányban győzte le.

2024. Június 16. 10:33, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 24. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Június 16. 10:32, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Háromgólos spanyol győzelem a horvátok ellen

A spanyolok remek első félidei játékkal 3-0-ra legyőzték a horvátokat a 17. labdarúgó Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában szombaton.

2024. Június 16. 10:31, vasárnap | Sport

EURO-2024 - Győzelemmel kezdtek a címvédő olaszok

A címvédő olasz labdarúgó-válogatott 2-1-re legyőzte az albán csapatot szombaton a Németországban zajló Európa-bajnokság B csoportjának nyitófordulójában, Dortmundban.