Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2017. Augusztus 09. 16:42, szerda | Helyi
Forrás: Elek András igazgatási ügyintéző

Dél-alföldi tánclépések a mártélyi holtág partján

Dél-alföldi tánclépések a mártélyi holtág partján

Táboroznak a BFMK ifjú táncosai

A szegedi halastó kezdetű népdal a mottója a Bessenyei Ferenc Művelődési Központ bentlakásos néptánc táborának, melyben közel negyven fiatal egy héten át intenzíven tanulja a Dél-Alföld és más tájegységek tánclépéseit.

A BFMK Bóbita és Kiscsillag csoportjai számos minősítő versenyen ‑ arany, ezüst és bronz fokozatokkal is díjazták őket ‑ és sok más fellépésen adtak számot tánctudásukról az évad során. E héten a két társulat egy közös bentlakásos táborban mélyítheti el a dél-alföldi, a somogyi és a moldvai táncokat Tápai Lászlóné és Paulik Erika néptáncoktatók vezetésével. A fiatalok napjait a napi kétszeri táncoktatáson és –próbákon túl más programok is színesítik; a szervezők rendeznek sport- és kézműves délutánt, a tiszai fürdés mellett a gyerekek felfedezhetik az ártér különleges természeti környezetét. Esténként népdaléneklés, mesélés, számháború és más játékos elfoglaltságok töltik ki a kis táncosok napjait. Pénteken délután 5 órától bemutató és táncház zárja az egész hetes összetartást.

A tábor megrendezését a Nemzeti Kulturális Alap támogatja.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Külföld

Hivatalos meghívásra előre be nem jelentett látogatást kezdett Elon Musk Kínában

Elon Musk, a Tesla elektromosautó-vállalat vezetője a kínai nemzetközi kereskedelmi tanács meghívására előre be nem jelentett látogatást kezdett vasárnap az ázsiai országban, és találkozik magas rangú kínai vezetőkkel -

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Belföld

Napos, száraz idő várható a jövő első felében

Napos, száraz, meleg idő várható a hét első felében, május 1-jén a délutáni órákban 24 Celsius-fok körüli csúcshőmérsékletre van kilátás.

2024. Április 29. 06:00, hétfő | Sport

Hat pontra faragta hátrányát a Kisvárda

Az utolsó előtti Kisvárda meglepetésre legyőzte vasárnap a második helyért harcoló, vendég Fehérvárt az NB1-ben, ezzel hat pontra faragta hátrányát a tizedik, már bennmaradó helyen álló Újpesttel szemben.

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón: