Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2018. Február 20. 10:46, kedd | Helyi
Forrás: Szilágyi Tamás, projektmenedzser

Decemberre elkészül a keleti elkerülő út Vásárhelyen

Decemberre elkészül a keleti elkerülő út Vásárhelyen

2018. február 16-án, pénteken elindult a keleti elkerülő út építése Hódmezővásárhelyen.

A 3,2 kilométer hosszú szakaszt a tervek szerint legkésőbb december 31-én adják át a forgalom számára. A részletekről az ASA Építőipari Kft. előtt a Hódmezővásárhelyi keleti elkerülő út építése című, TOP-6.1.5-15-HM1-2016-00001 azonosító számú projekt nyitórendezvényén tájékoztatta a megjelenteket Hegedűs Zoltán, Hódmezővásárhely polgármesteri jogkörrel megbízott alpolgármestere és Lázár János, Miniszterelnökséget vezető miniszter, országgyűlési képviselő.

Hódmezővásárhely gazdaságfejlesztése szempontjából az egyik meghatározó beruházása indult el pénteken. A keleti elkerülő út fogja összekötni az Ipari Parkot a 47-es út északi becsatlakozási pontjával, valamint az északi elkerülő úton keresztül, a Szentesi úttal. Február 13-án a város vezetője aláírta a kivitelezési szerződést, pénteken pedig megkezdődtek a munkálatok.

Hegedűs Zoltán elmondta, hogy az elkerülő út gyorsabb, valamint üzemanyag-takarékosabb is lesz, hiszen több száz tehergépjármű közlekedik az ipari területen. Hangsúlyozta, nem csak gazdaságfejlesztési, de élhetőségi szempontból is fontos a beruházás a város életében.

Lázár János gratulált a városnak a megnyert támogatáshoz, valamint jó munkát kívánt a kivitelezőnek. Tájékoztatott, hogy óriási állami beruházásként valósul meg az északi elkerülő 35 milliárd forint értékben, melyet a magyar állam március 29-én fog átadni a forgalom számára. A miniszter elmondta: a most épülő szakasszal lehetőség lesz arra, hogy a 45-ös, a 47-es, illetve Makó vagy Tótkomlós felől érkező forgalom elkerülje a várost, nem beszélve az ott élők életminőségének javításáról, a közlekedésbiztonságról és a levegőszennyezettség csökkenéséről.

A keleti elkerülő az Erzsébet úti és a 47-es számú főút között épül meg 1,84 milliárd forintból. A szakaszon egy vasúti átjárót is felújítanak. Az aranyági vasúti kereszteződés fénysorompóval lesz ellátva és a kerékpáros forgalomnak is lesz kijelölt átkelőhely.

A projekt Magyarország Kormányának támogatásával, a Széchenyi 2020 programban, az Európai Unió Európai Regionális Fejlesztési Alap "Befektetés a Jövőbe" keretében valósul meg.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 09:02, vasárnap | Sport

Diósgyőri döntetlenjével a Kecskemét is biztos bennmaradó

A Diósgyőr gól nélküli döntetlent játszott a vendég Kecskeméttel a labdarúgó OTP Bank Liga 30. fordulójának szombati játéknapján.

2024. Április 28. 08:59, vasárnap | Külföld

Épületek tucatjai semmisültek meg a tornádókban az Egyesült Államok középső részén

Többen megsérültek és lakóépületek tucatjai semmisültek meg az Egyesült Államok középső részén tomboló tornádókban - derült ki a helyi idő szerint szombat reggeli összegzésekből.

2024. Április 28. 08:58, vasárnap | Sport

Női kézilabda BL - Egygólos hátrányban a Ferencváros a negyeddöntőben

A legutóbb ezüstérmes Ferencváros házigazdaként 26-25-re kikapott az elmúlt kiírásban negyedik helyezett dán Esbjergtől a női kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első mérkőzésén, szombaton.