Városlista
2021. április 17, szombat - Rudolf

Hírek

2014. Július 23. 09:35, szerda | Bulvár
Forrás: Red Lemon Media

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

A világon naponta 18 000 gyerek hal meg megelőzhető okok miatt. Meghalnak, mert nem kapnak elég élelmet, vagy mert nem jutnak tiszta ivóvízhez. Az UNICEF és D. Tóth Kriszta hisznek abban, hogy ez a szám lehetne nulla.

Az első hazai Kacsafutam nem véletlenül döntött úgy, hogy az UNICEF hazai bizottságát támogatja: egy kacsa után befolyt összegből a UNICEF akár egy adag életmentő oltóanyagot, vagy egy súlyosan nélkülöző kisgyerek egy napi tiszta ivóvizét tudja biztosítani.
A tervek szerint több ezer gumikacsát bocsájtanak a szervezők egyszerre a Duna vizére augusztus 31-én, az első hazai Kacsafutamon. Az esemény azonban nem csak a szórakozásról szól majd, a Kacsafutam az egész világon arra hivatott, hogy segítsen az embereknek: a hazai programsorozat az UNICEF-et támogatja.

D. Tóth Kriszta az UNICEF hazai bizottságának nagykövete elmondta, az UNICEF 1946-os megalakulása óta több gyermekéletet mentett meg, mint bármely más humanitárius szervezet a világon.

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

Az UNICEF gyerekek, családok túléléséért dolgozik minden válságövezetben, katasztrófa-, háború-, polgárháború sújtotta területeken, de fáradhatatlanul küzd a gyerekjogokért a fejlett világban is, például Magyarországon. Legutóbb épp a szerbiai árvíz károsultjai számára szállított életmentő felszereléseket vagy éppen tiszta ivóvizet” – mondta el D. Tóth Kriszta.

Óriási öröm, hogy a Kacsafutam szervezői támogatják az UNICEF-et a bevételből. Egy-egy kacsa után befolyt összegből az UNICEF képes egy adag életmentő oltóanyagot, vagy éppen egy súlyosan nélkülöző kisgyerek egy napi tiszta ivóvizét biztosítani. Így minden megvásárolt kacsával megmenthetjük egy igazán szerencsétlen sorsú kisgyermek életét” – tette hozzá az UNICEF hazai bizottságának nagykövete.

D. Tóth Kriszta: több ezer gyermeken segíthet a Kacsafutam

A Kacsafutam nem csupán jótékonysági és családi esemény, de izgalmas, komoly verseny is, hiszen az első száz, aki célba ér, értékes ajándékokat vihet haza - autót, utazást, szórakoztató elektronikai eszközöket és különféle ajándékutalványokat is nyerhetnek a résztvevők. Gyerekek és felnőttek, idősek és huszonévesek egyaránt bátran megmérettethetik magukat, a versenyen mindenki egyenlő esélyekkel indul. A Dunán a Margit hídtól rajtol a verseny és a Batthyány téren érnek célba az indulók.

Kacsafutam: augusztus 31-én a Dunán!

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 17. 13:44, szombat | Bulvár

Ötven éve lőtték fel a világ első űrállomását 50 éve lőtték fel

Ötven éve, 1971. április 19-én állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását, a szovjet Szaljut-1-et. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

2021. Április 15. 16:07, csütörtök | Bulvár

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát - VIDEÓ

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a 2020 című, tizenötödik stúdiólemezéről Story of Love címmel. A videóban a rocksztár több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is bemutat.

2021. Április 14. 08:44, szerda | Bulvár

Tevéknek szánt közlekedési lámpát helyeztek üzembe Kínában

A világ első, tevéknek szánt közlekedési lámpáját helyezték üzembe a hétvégén Kína északi részén.

2021. Április 13. 18:39, kedd | Bulvár

Könyv jelent meg Diego Maradona életéről

Az isteni Diego Maradona címmel jelent meg életrajzi könyv a 2020. november 25-én, 60 évesen elhunyt világklasszis argentin labdarúgóról.