Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Október 07. 11:52, szerda | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Csütörtöktől zsűrizik a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett alkotásokat

Csütörtöktől zsűrizik a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlatra érkezett alkotásokat

Összesen 734 mű közül választják ki az idei kiállítás anyagát

Október 8-ától három napon át zajlik az idei, immár hatvanhetedik Vásárhelyi Őszi Tárlat anyagának válogatása. A héttagú zsűri a kiállításra érkezett valamennyi műalkotásról egyedileg, azokat egyesével megtekintve és bírálva dönt, így állítja össze hazánk legnagyobb múltú, november 22-én nyíló kortárs képzőművészeti tárlatának anyagát.

Szeptember második felében kezdődött a 2020. évi tárlatra regisztrált közel nyolcszáz alkotás begyűjtése. A kiállításnak helyet adó Alföldi Galériába végül 324 művész juttatta el mindösszesen 734 művét.

A művészettörténészekből, az egyes képzőművészeti ágak elismert alkotóiból álló zsűri 515 festmény, 103 grafika, 80 plasztika, 3 multimédia és 33 egyéb, más kategóriába be nem sorolható mű közül választja ki azt a várhatóan kétszáz alkotást, amely a jelen képzőművészetét reprezentálja a 67. Vásárhelyi Őszi Tárlaton.

A szakmai grémium (tagjai: Dr. Pogány Gábor, Képiró Ágnes és Fehér Dávid művészettörténészek, Szabó Klára Petra festőművész, mint a tavalyi tárlat fődíjas alkotója, Gaál József Munkácsy-díjas képzőművész, Gálhidy Péter Munkácsy-díjas szobrászművész ‑ mindketten a Magyar Képzőművészeti Egyetem tanárai ‑, valamint Dr. habil. Miklós Péter, a Tornyai János Múzeum igazgatója) az október 10-i zárónapon dönt arról, hogy ki nyeri el a tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet, valamint az Életműdíjat, és ekkor születik döntés a további nagyszámú és kiemelt pénzjutalommal járó elismerések (összesen húsz díj és munkajutalom) odaítéléséről is.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 18:24, szerda | Belföld

IPOSZ konferencia a Digitalizációs Keretmegállapodás megvalósulásáról

Hévízen, az IPOSZ által szervezett konferencián az európai digitális átmenet és a Digitális Keretmegállapodás végrehajtásának fontossága került előtérbe.

2024. Április 24. 14:31, szerda | Belföld

Orbán Viktor: szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

Budapest, 2024. április 24., szerda (MTI) - Az elmúlt 15 évben felépítettük a munkaalapú gazdaságot, és ma már mindenki tudja, hogy szakmunka és szakmunkás nélkül nincs jövő

2024. Április 24. 14:30, szerda | Sport

Veszélyben a feljutás, a Győr azonnali hatállyal menesztette Kuznyecov Szergejt

A labdarúgó Merkantil Bank Ligában harmadik helyen álló ETO FC Győr azonnali hatállyal szerződést bontott Kuznyecov Szergej vezetőedzővel.

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak