Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Szeptember 23. 13:29, hétfő | Helyi
Forrás: A Csongrád Megyei Kormányhivatal Sajtószolgálata

Csoportos céglátogatás álláskeresőknek – Elhelyezkedést segítő támogatásokat népszerűsítenek Röszkén

Csoportos céglátogatás álláskeresőknek – Elhelyezkedést segítő támogatásokat népszerűsítenek Röszkén

Csoportos üzemlátogatást szervez a Csongrád Megyei Foglalkoztatási Paktum keretében a Csongrád Megyei Önkormányzat és a Csongrád Megyei Kormányhivatal, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara közreműködésével.

A céglátogatások célja, hogy a projekt célcsoportjába tartozó álláskeresők megismerjék a foglalkoztatást elősegítő támogatásokat és az aktuálisan elérhető álláslehetőségeket.

A szervezetek együttműködésének köszönhetően ezúttal Röszkére, a PaprikaMolnár Kft. üzemébe juthatnak el az álláskeresők, akik testközelből ismerhetik meg, hogy milyen lehetőségek várják őket a vállalkozásnál. A vállalkozás jelenleg egyedülálló módon ötvözi a gyártást a hagyományőrzéssel. Malmukban kiváló őrleményeket és fűszerkeverékeket gyártanak, és múzeumukban bemutatják a szegedi és a magyar paprika kultúra 200 éves történetét is. Termékeik között az édes és csípős fűszerpaprika-őrlemények, magolajak, pelyhek, füstölt paprikák, paprikás fűszersók és fűszerkeverékek, zöldség-szárítmány keverékek, ételízesítők és paprikás ajándéktárgyak egyaránt megtalálhatók.

Az eseményen a TOP-5.1.1-15-CS1-2016-00001 kódszámú, Csongrád megyei gazdaság- és foglalkoztatás-fejlesztési együttműködési program konzorciumi partnerei nevében dr. Juhász Tünde, megyei kormánymegbízott, Kakas Béla, a Csongrád Megyei Önkormányzat elnöke, valamint Nemesi Pál, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke ad tájékoztatást a projekt előrehaladásáról és a csoportos üzemlátogatás céljáról. A sajtónyilvános eseményen részt vesz Molnár Anita, a cég vezetője is. A megyei szintű foglalkoztatási együttműködés az adott térségben az álláskeresők foglalkoztathatóságát javítja a nyílt munkaerő-piaci elhelyezkedés támogatásával.

A céglátogatásra Röszkén kerül sor, a PaprikaMolnár Kft. telephelyén, a Paprika Múzeumban (PaprikaMolnár Kft., Röszke, II. Körzet 50/B, 6758.), 2019. szeptember 24-án, kedden, 13:30 órától.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.