Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2016. Június 10. 10:39, péntek | Helyi
Forrás: Arany-Tóth Attila közönségkapcsolati munkatárs Emlékpont

Csodák és borzalmak - Pancza István könyvbemutató

Csodák és borzalmak - Pancza István könyvbemutató

Pancza István könyvbemutatója az Emlékpontban.

Június 15-én, szerdán 17 órakor az Emlékpontban a hódmezővásárhelyi születésű Pancza István egykori országgyűlési képviselő - akinek az elmúlt években két önéletrajzi ihletésű kötete is megjelent - Üvegcserepek című könyvének bemutatójára kerül sor Csodák és borzalmak címmel - az Ünnepi Könyvhét rendezvénysorozatának keretében. A szerzővel Dr. Miklós Péter, az Emlékpont vezetője beszélget.

Pancza István így vallott önmagáról:

„Olyan típusú ember vagyok, aki nem szeret a babérjain ülni. Gyerekkoromban is úgy emlegettek, hogy csodagyerek. Én vol­tam a bezzeg gyerek. Amikor a barátaim valami rosszat tettek, akkor mondták a szülők, hogy „Bezzeg a Pista ilyet nem csi­nál!”. Már gyerekfejjel is úgy gondolkoztam, hogy tudtam, mi a feladatom, a kötelességem és nem akartam csalódást okozni a szüleimnek. Aztán volt bennem tenni akarás is, az iskolában is mindig én voltam az, akire különféle feladatokat lehetett bíz­ni. Mindig kerestem a feladatot, mindig vállalkoztam valamire. Hogy honnan merítem az energiát? Ez egy jó kérdés. Nem tu­dom pontosan, de úgy gondolom, hogy nekem ezt a Jóisten adja.”

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 06:49, péntek | Sport

Egygólos előnyben a Veszprém a negyeddöntőben

A Telekom Veszprém házigazdaként csak egyszer vezetett, mégis 32-31-re legyőzte a dán Aalborgot a férfi kézilabda Bajnokok Ligája negyeddöntőjének csütörtöki, első mérkőzésén.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.

2024. Április 26. 06:46, péntek | Belföld

Az agrárminiszter szeretné betiltani a szalmabálák erőművi értékesítését

Nagy István, az Aranyeső Kft. tárolói beruházásának átadóünnepségén, a Somogy vármegyei Kapolypusztán azt mondta, a talaj csökkent humusztartalma miatt minden szervesanyagra szükség van.

2024. Április 26. 06:45, péntek | Sport

Női labdarúgó MK - Ismét megvédte címét az ETO FC Győr

Ismét megvédte címét az ETO FC Győr a labdarúgó Simple női Magyar Kupában, mivel a csütörtöki döntőben 1-1-es döntetlen után tizenegyesekkel 3-2-re legyőzte az MTK Budapest csapatát az Új Hidegkuti Nándor Stadionban.