Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2015. November 30. 11:25, hétfő | Helyi
Forrás: Török Anita-sajtóreferens

Cseh és szlovák katonákat köszöntenek Hódmezővásárhelyen

Cseh és szlovák katonákat köszöntenek Hódmezővásárhelyen

Október közepén érkeztek az MH 5. Bocskai István Lövészdandár hódmezővásárhelyi helyőrségébe azok a cseh és szlovák katonák, akik a „BALATON 2015” közös kiképzésen vesznek részt.

Célja: a magyar, cseh és szlovák katonák kiképzése a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzet kezelését segítő logisztikai feladatok ellátására Kaposvár, Nagykanizsa és Hódmezővásárhely térségében.

Feladataik között szerepel többek között, hogy támogassák a határvédelembe bevont katonák ellátását. A „BALATON 2015” közös kiképzésen a magyar katonákkal 21 katonából álló cseh logisztikai egység és 21 fős szlovák kontingens vesz részt, december közepéig maradnak Magyarországon.

Almási István Hódmezővásárhely polgármestere 2015. 11. 30-án (hétfő) 13 órakor a polgármesteri hivatal dísztermében fogadja és köszönti a cseh és szlovák katonákat.

Az eseményen részt vesz Drót László ezredes, a MH 5. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettese, Ondřej Prokop főhadnagy, cseh kontingens parancsnok, Jozef Jaššo főhadnagy, szlovák kontingens parancsnok.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 16:18, péntek | Sport

Kovács Ádám vezeti a Histo Cup-ban az éves bajnokságot!

Beszélgetés a Formula autók világába nemrég csöppent Kovács Ádámmal.

2024. Április 26. 15:19, péntek | Sport

Valencia után Gender Tamás Junior ismét pályára hajt az Európa-bajnokság második fordulójában, amelynek ezúttal a franciaországi Val

A spanyol szezonnyitó nehézségei után nagy reményekkel vág neki a folytatásnak a fiatal feltörekvő tehetség,

2024. Április 26. 13:53, péntek | Életmód

A munkabér az elsődleges munkahelyválasztási szempont Magyarországon

A munkahelyválasztásnál a magyar munkavállalók számára 2024-ben is a vonzó munkabér és juttatási csomag az elsődleges, ezt követi a munkahelyi légkör és a munkaadó pénzügyi stabilitása, ahol nem kell tartani a leépítéstől

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.